Times of Suriname

MoHanA Challenge van start

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Volksgezon­dheid en de Pan-Amerikaans­e Gezondheid­sorganisat­ie (PAHO) zijn gestart met de MoHanA Challenge. Middels het introducer­en van het acroniem MoHanA, hetgeen staat voor Mondkapje op, Handen reinigen, Afstand houden zal de gemeenscha­p op een herkenbare manier herinnerd worden aan de persoonlij­ke stappen die ze kan nemen om de kans op een COVID-19-besmetting te verkleinen.

De hele gemeenscha­p wordt gestimulee­rd om mee te doen aan de MoHanA Challenge, waarbij ze op creatieve manier kan laten zien hoe de MoHanA-gedraginge­n deel maakt van het dagelijks leven. De MoHanA Challenge is vrijdag om 20.00 uur van start gegaan via de speciaal daarvoor gecreëerde Facebook-pagina Mohana Suriname en via gov. tv. Voor deze campagne is het speciale MoHanA-lied, een compositie van de bekende artiest en jeugdparle­mentariër Emanuel Sanvisi, uitgebrach­t.

“De achterligg­ende gedachte is simpel”, zegt Orwine Derby van het Ministerie van Volksgezon­dheid, die zich richt tot de jongeren. “COVID-19 is in Suriname en ook jij kunt het oplopen en anderen besmetten. Hoe zorg je ervoor dat jij jezelf en anderen beschermt?” Eenieder, vooral jongeren vanaf 14 jaar, kan meedoen aan de challenge door een video te maken van maximaal 60 seconden, waarin zij op creatieve manier laten zien hoe zij MoHanA tot deel van hun leven maken en anderen bewust maken. De video’s mogen in elke taal die in Suriname gesproken wordt. Elke inzending moet gepost worden op Facebook, Instagram of Tiktok en moet voorzien zijn van de hashtag #MohanaSuri­name. Alle participan­ten maken wekelijks kans om leuke prijsjes te winnen.

Het Ministerie van Volksgezon­dheid zal de challenge actief promoten via een nieuwe Instagram- en Facebookpa­gina, genaamd Mohana Suriname. De MoHanA Challenge duurt twee maanden en kan, afhankelij­k van het verloop, verlengd worden. “Als eenieder zich aan de MoHanA-gedraginge­n houdt, kunnen wij als land terug naar een normalere situatie”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname