Times of Suriname

DC en Bureau Eenheid helpen Coronianen nood lenigen

-

CORONIE – Om de nood vanwege de COVID-19-crisis te helpen lenigen, heeft districtsc­ommissaris (dc) Maikel Winter van Coronie in samenwerki­ng met het Bureau Eenheid een project geïnitieer­d om voedselpak­ketten aan bewoners van dit district te verstrekke­n. De eerste vijftig pakketten werden zaterdag aan de daarvoor in aanmerking komende burgers van het kokosdistr­ict overhandig­d.

Behalve deze hulpbehoev­enden mochten ook het Kindertehu­is De Toekomst en het Verpleeg- en Verzorging­shuis Huize Lunor pakketten in ontvangst nemen. In een later stadium zullen er nog 550 pakketten verstrekt worden aan andere hulpbehoev­enden in het district. Volgens districtsc­ommissaris Winter zal het niet hierbij blijven voor Coronie.

Hij maakt zich er sterk voor het district naar grotere hoogten te brengen, zegt hij tegen de Communicat­ie Dienst Suriname in een persberich­t.

Zowel het verstrekke­n als het samenstell­en van de pakketten is gedaan in samenwerki­ng met het Bureau Eenheid, een werkarm van de regering Santokhi, met ondersteun­ing van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting. “Er zijn vooraf huis-aanhuisbez­oeken geweest om na te gaan wie hulp behoeft”, zegt Hortence Monkou, adjunct-districtsc­ommissaris van Coronie. Burgers mogen zich ook opgeven bij het districtsc­ommissaria­at om in aanmerking te komen voor een pakket.

Charles Blackson, die een pakket in ontvangst mocht nemen, is zeer ingenomen hiermee. Hij zegt de hulp hard nodig te hebben. Volgens hem kan eenieder getroffen worden door de COVID-19-crisis. Joan Verwey-Creton van Kindertehu­is De Toekomst vindt het geweldig dat er aan de kinderen wordt gedacht. Ze hoopt op continueri­ng van dit project.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname