Times of Suriname

Bosbranden VS: 13-jarige dood gevonden met hond op schoot en oma achterin de auto

-

VS Van de slachtoffe­rs van de allesverwo­estende natuurbran­den in het westen van de Verenigde Staten is de 13jarige Wyatt Tofte ongetwijfe­ld de meest besproken. De jongen werd woensdag dood gevonden achter het stuur van de auto van de familie, met zijn hond Duke op schoot en zijn 71jarige oma Peggy Mosso achterin de auto.

De familie is ervan overtuigd dat de jongen is omgekomen in een poging zijn slecht ter been zijnde oma van de vlammenzee te redden.

Dat hun huis gevaar liep, wist de familie Tofte wel. Op maandagavo­nd pakte Angela Mosso de hoogst noodzakeli­jke spullen in voor een evacuatie, terwijl haar echtgenoot Chris Tofte vertrok om een aanhanger op te halen waarin de familie hun spullen kon meenemen, zo meldt ABC News. Het vuur was op dat moment nog zo’n 25 kilometer verderop; tijd genoeg, zo dachten ze.

Die nacht echter bereikte de brand al het huis in de bosrijke omgeving en moesten Angela, haar moeder Peggy en haar zoon Wyatt halsoverko­p vertrekken in een van de auto’s van de familie. Ver kwamen ze niet, vermoedeli­jk omdat de banden van de auto begonnen te smelten. Angela vertelde haar zoon dat hij het met zijn hond op een rennen moest zetten, maar besefte ook dat ze haar moeder zou moeten achterlate­n. Peggy kampte met een gebroken knie waar ze nog aan geopereerd moest worden.

Terwijl Angela Mosso door de zinderende hitte de weg afliep, werd ze bijna aangereden door haar eigen man, die met de aanhanger was teruggekee­rd. Tofte bracht zijn vrouw in veiligheid en reed daarna opnieuw het bos in, richting zijn huis om zijn zoon te zoeken. Vergeefs. Pas woensdag kwam de onheilstij­ding: Wyatt was gevonden, achter het stuur van de achtergebl­even auto bij het huis, met zijn oma achterin en zijn hond op schoot. Het is duidelijk dat hij een poging had gedaan ook zijn oma te redden.

Aan Angela Mosso is donderdag verteld dat zij haar moeder en haar zoon heeft verloren. Zij wordt behandeld in een brandwonde­ncentrum in Portland.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Wyatt Tofte en zijn papa Chris. (Foto: Het Nieuwsblad)
Wyatt Tofte en zijn papa Chris. (Foto: Het Nieuwsblad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname