Times of Suriname

Morgan strijkt vanwege coronapand­emie neer in Londen

-

VOETBAL - Alex Morgan komt de rest van het jaar op huurbasis uit voor Tottenham Hotspur, zo meldde de Londense club zaterdagmi­ddag. De 31-jarige ster van het Amerikaans­e vrouwenelf­tal speelde vanwege haar zwangersch­ap meer dan een jaar geen wedstrijd meer, maar sluit nu dit seizoen aan bij The Spurs. Morgan komt over van Orlando Pride, waar ze sinds 2016 onder contract staat.

De beslissing van Morgan om naar Europa te komen, hangt samen met de pandemie in de Verenigde Staten. Vanwege de coronacris­is staan momenteel geen wedstrijde­n gepland in Noord-Amerika. Morgan is de vijfde ster van het Amerikaans­e voetbal die tijdelijk overstapt: eerder sloten Sam Mewis en Rose Lavelle zich aan bij Manchester City, terwijl Christen Press en Tobin Heath naar Manchester United vertrokken.

Morgan beviel op 7 mei van dit jaar van dochtertje Charlie Elena Carrasco en werkt sindsdien aan haar comeback in het vrouwenvoe­tbal. Iets meer dan een jaar geleden speelde de aanvalster nog een belangrijk­e rol op het WK, waar ze met de Verenigde Staten de finale van Nederland won (2-0). Morgan werd met vijf doelpunten medetopsco­rer van het toernooi, al maakte ze die allemaal tegen het nietige Thailand (13-0).

Het is niet voor het eerst dat Morgan naar Europa komt. In het seizoen 2016-17 kwam ze enkele maanden uit voor Olympique Lyon. Met die club won ze de Champions League voor vrouwen. Morgan staat op een indrukwekk­end aantal van 107 doelpunten in 169 interlands voor de Verenigde Staten. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname