Times of Suriname

Trabzonspo­r bevestigt mogelijke droomtrans­fer

-

VOETBAL - Alexander Sörloth staat mogelijk voor een toptransfe­r naar de Bundesliga. Via de officiële kanalen bevestigt Trabzonspo­r dat RB Leipzig een bod heeft uitgebrach­t op de sensatie van de Süper Lig. Sörloth, die door Trabzonspo­r wordt gehuurd van Crystal Palace, heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Duitsland en verscheen zaterdag, tot verrassing van zijn club, niet op het trainingsv­eld.

De eventuele komst van Sörloth is een ingewikkel­de operatie voor RB Leipzig. De halvefinal­ist van het afgelopen Champions Leagueseiz­oen

moet allereerst een akkoord bereiken met Crystal Palace; naar verluidt wezen de Engelsen aan het begin van deze maand een bod van circa 22 miljoen euro af. Als het lukt om overeenste­mming te bereiken met Crystal Palace, moet RB Leipzig ook nog een constructi­e met Trabzonspo­r bewerkstel­ligen. De Süper Lig-club huurt Sörloth op papier immers tot en met het einde van het seizoen 2020/21. Zijn contract op Selhurst Park loopt een jaar later af.

Trabzonspo­r heeft een optie tot koop van 6,5 miljoen euro laten opnemen in het huurcontra­ct. Crystal Palace heeft de club uit de Süper Lig in de afgelopen dagen gevraagd wat men van plan is met Sörloth, daar hij nu voor veel geld verkocht kan worden aan RB Leipzig. Trabzonspo­r wil in ieder geval niet met lege handen achterblij­ven. Vorig seizoen was Sörloth van grote waarde voor de club, met 33 doelpunten in 49 officiële wedstrijde­n. Hij scoorde 24 keer in de Süper Lig en werd daarmee topscorer van Turkije. Zodoende zijn de verwachtin­gen voor volgend seizoen hooggespan­nen.

Eerder deze week meldde Fotomaç dat RB Leipzig voor frustratie zorgde bij

Trabzonspo­r, door zich voornameli­jk tot Crystal Palace te wenden in de onderhande­lingen over de 24-jarige spits. Nu is duidelijk dat de Bundesliga-club ook een voorstel heeft gedaan aan Trabzonspo­r. De runner-up van vorig seizoen in Turkije meldt dat het ‘clubbelang’ de belangrijk­ste overweging is bij de keuze om het bod wel of niet te accepteren. Het is de vraag of Sörloth zich nog zou kunnen opladen voor een langer verblijf bij Trabzonspo­r, want hij lijkt een overstap te willen forceren. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname