Times of Suriname

Feyenoord haalt Spajic binnen

-

VOETBAL - Feyenoord staat op het punt Uros Spajic tijdelijk over te nemen van FK Krasnodar, zo melden onder meer Voetbal Internatio­nal en het Algemeen Dagblad in navolging van het Russische tijdschrif­t Sport-Express. De Rotterdamm­ers beschouwen de 27-jarige verdediger als alternatie­f voor Edgar Miguel Ié van Trabzonspo­r, die niet teruggehaa­ld lijkt te kunnen worden. Spajic moet vertrekken bij Krasnodar, omdat in Rusland vanaf dit seizoen nog maar acht buitenland­ers in de selectie mogen zitten.

Spajic is een ervaren centrumver­dediger met elf interlands voor Servië achter zijn naam. In 2018 betaalde FK

Krasnodar zes miljoen euro aan RSC Anderlecht voor Spajic, die zich direct in de basis wist te spelen in Rusland. Trainer Dick Advocaat krijgt met Spajic de beschikkin­g over een speler zonder enig wedstrijdr­itme. Begin dit jaar liep de mandekker namelijk een zware enkelbless­ure op, die hem sindsdien aan de kant houdt. In het seizoen 2019-20 speelde hij vijftien competitie­wedstrijde­n, waarin hij één goal maakte.

Arnesen meldde vrijdag overigens al aan RTV Rijnmond dat Feyenoord met twee nieuwe verdediger­s bezig is. De Deense directeur bevestigde dat Ié een van die spelers is, maar noemde geen tweede naam. Feyenoord zou Ié graag een extra seizoen huren van Trabzonspo­r, maar de Turkse topclub geeft de voorkeur aan verkoop. De 26-jarige Portugees kwam afgelopen seizoen tot elf Eredivisie­duels voor de Rotterdamm­ers. Advocaat heeft bij de technische leiding van Feyenoord aangedrong­en op versterkin­gen voor de achterhoed­e. De oefenmeest­er kan door de langdurige blessure van Sven van Beek centraal achterin voorlopig alleen beschikken over Eric Botteghin, Marcos Senesi en George Johnston. Ook Wouter Burger en Leroy Fer zouden in de achterhoed­e kunnen spelen, maar zijn van nature middenveld­er. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname