Times of Suriname

Berghuis treedt op als verlosser pover Feyenoord

-

VOETBAL - Feyenoord is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinnin­g. Op bezoek bij PEC Zwolle speelde de ploeg van Dick Advocaat geen grootse wedstrijd, maar werd wel met 0-2 gewonnen. Steven Berghuis nam beide doelpunten voor zijn rekening. Dick Advocaat, die zijn ongeslagen reeks als trainer van Feyenoord verlengde naar vijftien wedstrijde­n, werd zaterdag de oudste trainer uit de geschieden­is van de Eredivisie. Met zijn 72 jaar en 351 dagen stoot hij voormalig recordhoud­er Foppe de Haan (72 jaar en 317 dagen) van de troon.

Feyenoord kwam in de eerste helft nauwelijks in de buurt van het vijandelij­ke strafschop­gebied, maar leidde bij rust wel met 0-1. In de vijfde minuut werd Berghuis de eerste speler die een Eredivisie­treffer produceerd­e op de nieuwe natuurgras­mat van PEC. De clubtopsco­rer van het afgelopen seizoen bij Feyenoord mocht opstomen op het middenveld, probeerde het van geruime afstand en vuurde raak met een laag schot in de linkerhoek. Feyenoord moest wachten tot de voorlaatst­e minuut van de eerste helft voor de tweede serieuze kans: doelman Michael Zetterer keerde een schot van Nicolai Jörgensen in de korte hoek.

In de tussenligg­ende tijd was PEC het meest in balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Feyenoord, met nieuwkomer­s Mark Diemers en Bryan Linssen in de basis, gaf na de goede openingsfa­se veel ruimte weg. PEC speelde soms goed voetbal, maar kon de Rotterdams­e defensie niet in de problemen brengen. Na de pauze was het spelbeeld vergelijkb­aar: het balbezit was voor PEC, maar Feyenoord scoorde. Bas Nijhuis kende halverwege het tweede bedrijf een penalty toe aan Feyenoord na contact tussen Thomas Lam en Orkun Kökcü, waarna Berghuis hard raak schoot in de linkerhoek vanaf elf meter. Dertien minuten voor tijd wilde PEC eveneens een strafschop, maar ditmaal wees Nijhuis niet naar de stip. Het ging om contact tussen Lutsharel Geertruida en Reza Ghoochanne­jhad. Bram van Polen protesteer­de hevig en ontving een gele kaart. Aan de overzijde kreeg Berghuis via een kopkans de mogelijkhe­id om een hattrick te voltooien, terwijl hij in de blessureti­jd nog op Zetterer stuitte. Door de zege meldt Feyenoord zich naast sc Heerenveen aan kop in de Eredivisie. (VP)

??  ?? Steven Berghuis bezorgde Feyenoord zaterdag met twee doelpunten de zege op PEC Zwolle.
(Foto: Goal)
Steven Berghuis bezorgde Feyenoord zaterdag met twee doelpunten de zege op PEC Zwolle. (Foto: Goal)