Times of Suriname

LA Lakers na 10 jaar weer in finale Western Conference

- LeBron James van LA Lakers wordt belaagd door James Harden. (Foto: AD)

BASKETBAL - LA Lakers heeft zich geplaatst voor de finale van de westelijke divisie in de NBA, de Western Conference. De ploeg van sterspeler LeBron James behaalde zaterdag de vierde overwinnin­g tegen Houston Rockets. Het werd 11996. Het is voor het eerst in tien jaar dat de Lakers weer in de finale staan.

LA Lakers kon opnieuw rekenen op een alomtegenw­oordige LeBron James. De 35jarige sterspeler verzamelde 29 punten, 11 rebounds en 7 assists. Opvallend was dat Lakers Rockets een koekje van eigen deeg gaf door meer dan 50 procent te schieten van achter de driepuntli­jn.

Bij Rockets kon sterspeler James Harden nog wel 30 punten, 6 rebounds en 5 assists verzamelen, maar Harden kreeg weinig offensieve steun en tegelijk zakte de verdedigin­g van Rockets door het ijs. Het zogenaamde ‘small ball experiment’ van Rockets, de keuze om te spelen met een grote speler op de centerposi­tie, strandde daarmee in de halve finales van de westelijke conference. Lakers stoot daarmee voor het eerst in tien jaar door naar de conference­finale. Daarin zullen de ‘purple and gold’ het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Denver Nuggets en LA Clippers. In dat duel staat het voorlopig 3-2 voor Clippers.

Zondagavon­d wordt het zesde duel gespeeld.

Voor LeBron James betekent dit zijn elfde conference­finale; zes keer speelde hij de finale met Cleveland, vier keer met Miami en nu dus met Lakers. Het vorige seizoen miste hij de finale nog nadat hij in zijn eerste seizoen voor Lakers werd gekweld door een blessure en het team de playoffs misliep. (AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname