Times of Suriname

Staatsraad geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO - President Chandrikap­ersad Santokhi heeft maandag de nieuwe leden van de Staatsraad geïnstalle­erd. Hierin zijn alle politieke parijen in het parlement alsook de vakbonden, ambtenaren, bedrijfsle­ven en werknemers vertegenwo­ordigd.

Dit orgaan moet de president adviseren bij het uitoefenen van zijn ambt als staatshoof­d en als hoofd van de regering. Ook moet deze raad adviezen uitbrengen naar de regering over beleid, wetsontwer­pen, staatsbesl­uiten en bepaalde overeenkom­sten die de goedkeurin­g van De Nationale Assemblee vereisen.

Het staatshoof­d verwacht van de Staatsraad ondermeer hulp bij het oplossen van de drie grootste problemen in het land: de COVID-19pandemie,

de financieel­economisch­e crisis en de armoede.

Namens de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij nemen zitting in de raad: Urmila Ramlagansi­ng, Maaltie Sardjoe, Sharda Thakoer en Nathalie Amatmohamm­ed. Namens de Nationale Democratis­che Partij: Rossellie Cotino, Caroline Heilbron en Amzad Abdoel. Namens de Algemene Bevrijding­s en Ontwikkeli­ngspartij en

Pertjajah Luhur: Marinus Cambiel en Rinette SapeiSoent­iek. Hesdy Pigot voor de Nationale Partij Suriname en Justina Eduards voor Broedersch­ap en Eenheid in de Politiek. Paul Torilal vertegenwo­ordigt de Vereniging van het Surinaams Bedrijfsle­ven, Wilgo Bilkerdijk de Associatie van Surinaamse Fabrikante­n, Roy Haverkamp de Federatie van Agrariërs en Landarbeid­ers en Darmdew Chotkan de Algemeen Verbond van Vakverenig­ingen in Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname