Times of Suriname

Nog steeds gevallen COVID-19 in dorpen Sipaliwini

-

PARAMARIBO – In de dorpen van het district Sipaliwini komen er nog steeds positieve gevallen van COVID-19 voor. Volgens het meest recente epidemiolo­gische rapport waren er in augustus 49 positieve gevallen in Sipaliwini. Voor september zijn er tot nu toe al meer dan 25 personen positief getest op het virus.

In augustus zijn bij de poliklinie­ken Pikien Saron en Witagron (district Sipaliwini) voornameli­jk werknemers van het bedrijf Greenheart te Tibiti, die COVID-19 suspecte symptomen hadden, getest op COVID-19. Van het aantal geteste werknemers (n=36) is 56 procent (20) positief getest. De COVID-19 positief geteste werknemers zijn door het bedrijf vervoerd naar een isolatiepl­ek in het Regionaal Ziekenhuis Wanica isolatiete­nt en de Kamer van Koophandel en Fabrieken. In het ressort Boven-Suriname van het district Sipaliwini zijn in totaal 40 personen getest op COVID-19 in een van de MZ-poliklinie­ken waarvan 57.5 procent (n=23) positief is getest en de rest negatief. In het ressort Tapanahoni zijn 16 personen getest en 12.5 procent (n=2) heeft positief getest op COVID-19.

In het ressort Curuni zijn 22 personen getest van wie 82 procent (n=18) positief testte op COVID-19. Deze positieve gevallen kwamen voornameli­jk voor in het dorp Puleowime (Apetina), waar er al positieve gevallen in de maand juli waren. Er heeft waarschijn­lijk verdere transmissi­e plaatsgevo­nden naar de rest van de gemeenscha­p.

Het is te merken dat de COVID-19-situatie in het oosten en district Brokopondo momenteel beter is, maar er is verschuivi­ng naar BovenSurin­ame. Voor elke persoon met milde symptomen die positief is getest, vindt de (thuis) isolatie in het dorp aldaar plaats. Personen met ernstige klachten worden gelijk naar een ziekenhuis in Paramaribo vervoerd. Vooral de Medische Zending (MZ) is in de verschille­nde gebieden nog actief bezig om testen af te nemen in de verschille­nde dorpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname