Times of Suriname

Gouden bruiloft voor echtpaar Ramadhin-Seecharan

-

PARAMARIBO - Het echtpaar Ramadhin-Seecharan van de Emielaan heeft gisteren het feit dat het vijftig jaar is getrouwd, herdacht. Vanwege de COVID-19-protocolle­n is deze bijzondere dag samen met het gezin herdacht. Dit is een mijlpaal voor het echtpaar en zijn familie.

Hardeo Ramadhin is geboren op 30 september 1944 in het district Nickerie. Hij zat van 1966-1967 in de politiedie­nst. Ook heeft hij in verschille­nde districten in het onderwijs gediend. Hierna was Ramadhin van 2001-2004 districtsc­ommissaris van Nickerie.

Onder begeleidin­g van wijlen historicus Andre Loor, heeft Ramadhin in totaal twaalf boeken geschreven. Zijn laatste boek is: Het district Nickerie in een notendop (2020). Ramadhin gaf aan dat hij met de kracht van de Almachtige tot het laatste moment boeken zal schrijven.

Zijn echtgenote Indrawatee Seecharan is geboren op 1 mei 1946 in Guyana. Op vierjarige leeftijd kwam zij naar Suriname. Zij zat van 19681970 in de verpleging in het district Nickerie, waarna zij naar Paramaribo verhuisde. In Paramaribo heeft zij van 19702006 in het Diakonesse­nhuis gewerkt. De echteliede­n hebben vier dochters en een zoon. Hun enige zoon, Amar Ramadhin, is de huidige minister van Volksgezon­dheid. Het echtpaar belijdt het hindoeïsme. De jongste dochter geeft aan dat zij een strenge doch goede opvoeding hebben gehad, en blij zijn dat ze allemaal wat zijn geworden in de maatschapp­ij. Daarbij hebben zij heel veel liefde gehad van hun ouders.

Districtsc­ommissaris Fulgence Javinde bracht de felicitati­es namens president Chandrikap­ersad Santokhi en first lady Melissa SantokhiSe­enacherry over aan het echtpaar. De echteliede­n kregen een bloemstuk en een gesloten enveloppe.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname