Times of Suriname

Lions Club Nieuw-Nickerie zet 29 best geslaagden basisonder­wijs in de bloemetjes

-

NICKERIE - De Lions Club heeft maandag de 29 best geslaagden van de 25 basisschol­en in Nickerie in de bloemetjes gezet. Dit project voert de service club al zeven jaar achtereen uit. Vanwege de COVID-19-pandemie is het project dit jaar op een andere manier gehouden, de COVID-19-protocolle­n in acht nemend.

Voorgaande jaren vond de huldiging plaats in de vergaderza­al van hotel Concord en de kinderen kregen behalve een oorkonde en wat geschenken, zoals schoolbeno­digdheden, ook een etentje aangeboden. Dit jaar zijn de leerlingen ontvangen bij de Onderwijsi­nspectie waar zij op het voorterrei­n zijn toegesprok­en door de voorzitter van het project, Lion Niermal Badloe, onderwijsi­nspecteur Roy Katisah en districtsc­ommissaris (dc) Senrita Gobardhan. Van de LC Nieuw-Nickerie kregen de best geslaagden elk een waardebon van SRD 200.

Katisah hield de leerlingen voor hun best te blijven doen, zodat zij ook na vier jaar hun mulo-diploma als best geslaagden behalen. Volgens de onderwijsi­nspecteur mogen de kinderen trots zijn dat Nickerie weer de trendsette­r is op basisnivea­u mede dankzij hun inzet.

Dc Gobardhan zegt blij te zijn met het initiatief van LC Nieuw-Nickerie om de best geslaagden jaarlijks in de bloemetjes te zetten. “Niet alleen maar omdat je geslaagd bent, maar ook de motivatie, die moet gaan dienen voor om verder te gaan”, zei Gobardhan aan de scholieren.

Gobardhan bracht een woord van dank uit aan de ouders die hun kinderen steeds weer hebben gemotiveer­d en bijgestaan; de leerkracht­en die zich hebben ingezet ondanks de situatie waaronder het afgelopen schooljaar is afgerond, en de Lions Club die de kinderen die goed gepresteer­d hebben elk jaar weer in het zonnetje zet.

Onder de 29 best geslaagden zijn er drie die uitmuntend gepresteer­d hebben. Rachel Kalpoe (OS Paradise), Priscilla Hawan (OS GrootHenar), en Sunaina Nagesar (St Claraschoo­l) behaalden elk 67 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname