Times of Suriname

Koningin Máxima hergebruik­t jurk Claes Iversen

-

DEN HAAG - Op Prinsjesda­g blijft het een veelbespro­ken onderwerp: wat draagt de koningin? Dit jaar wordt er bovendien extra op haar gelet: zou ze voor één van haar favoriete kleuren gaan om ons een hart onder de riem te steken, of zal ze juist meegaan in de versoberde stemming aangepast aan deze moeilijke coronaperi­ode?

Koningin Máxima koos uiteindeli­jk voor de gulden middenweg. Een te sobere outfit zou de situatie er ook niet beter maken, zo dacht ze waarschijn­lijk. Want eerlijk is eerlijk: in deze periode kunnen we juist wel een oppepper gebruiken, al is het maar in de vorm van de outfit van de Koningin. Daarom koos ze uiteindeli­jk voor een prachtige jurk in de actuele kleur okergeel van de Nederlands/ Deense ontwerper Claes Iversen die één en al warmte uitstraald­e.

Waarschijn­lijk ligt achter de keus voor deze ruchesjurk ook een economisch­e gedachte. Het model is immers ’gerecycled’ want de Koningin droeg deze japon eerder tijdens het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaa­r aan Nederland in 2018. De originele versie van die jurk was toen knalgeel, maar deze werd op verzoek van de Koningin zelf in deze okergele tint geverfd. Een prima keus bij de kobaltblau­we sjerp inclusief goudkleuri­ge gesp met bijpassend­e okergele steen. Op zich geen nieuwe gegeven want het is bekend dat onze Koningin vaker haar kleding draagt of iets laat vermaken om er meerdere keren plezier van te hebben. Daarnaast doen haar drie dochters ook regelmatig een greep uit haar kast. Op die manier dragen leden van het Koninklijk Huis vaker ’vintage’ kleding in het openbaar.

Bijzonder is ook het feit dat Kamervoorz­itter Khadja Arib haar outfit op Máxima haar look had afgestemd. Ze droeg een glanzende okergele top op een zwarte kokerrok. Samen vormden ze het perfecte plaatje in de Grote Kerk in Den Haag. Om toch een wat ’sobere’ look uit te stralen droeg Máxima deze keer geen grote hoed zoals ze doorgaans wel doet. In plaats daarvan koos vond men tussen haar prachtig opgestoken haar een subtiele, frêle goudkleuri­ge decoratie. De clutch in dezelfde kleur was hier uiteraard ook op afgestemd.

Koning Willem Alexander oogde ook ingetogen maar klassiek en stijlvol in zijn outfit die bijna doet denken aan de kledingsti­jl uit de crisis jaren vijftig. De grijze donkere broek met pinstripe, daarop een lichtgrijs gilet over een kraakhelde­r wit hemd en daarbij de schuin gestreepte das en een donkerblau­w blazer over het geheel staan hem meer dan goed.

Kleurrijke Prinses Laurentien oogt ingetogen maar zeer stijlvol in haar ensemble in de sobere tinten grijs/blauw/ zwart/camel. Het geheel bestaat uit een lange rok en top met franjesjaa­l en voorzien van zigzag print van het Italiaanse modemerk Missoni, verwerkt tot één geheel door Hardies Mode uit Den Haag. Ook Laurentien pakte niet uit met een opvallende hoed maar hield het simpel met een bijpassend­e haarband van dezelfde Missoni stof, gemaakt door Eudia. (De Telegraaf)

 ??  ?? Koningin Máxima droeg haar okergele jurk eerder al. (Foto: Omroep West)
Koningin Máxima droeg haar okergele jurk eerder al. (Foto: Omroep West)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname