Times of Suriname

Arsenal en Torino bereiken akkoord

-

VOETBAL - Arsenal en Torino zijn het eens over de overgang van Lucas Torreira, zo meldt onder meer de Uruguayaan­se krant El Pais. De 24-jarige middenveld­er wordt eerst voor twaalf miljoen euro verhuurd aan de club uit Turijn. Volgend jaar wordt Torreira middels een verplichte koopoptie van wederom twaalf miljoen euro definitief eigendom van Torino.

De deal over de Uruguayaan­se middenveld­er zat al enige tijd in de pijplijn. Torreira begon twee jaar geleden sterk aan zijn periode bij Arsenal en veroverde direct een basisplaat­s. Sinds de aanstellin­g van Mikel Arteta eind december 2019 als manager van Arsenal moest de defensieve middenveld­er het echter doen met een reserverol. Bij de eerste twee wedstrijde­n van het nieuwe seizoen zat Torreira niet eens bij de wedstrijds­electie. In totaal kwam hij tot 89 officiële duels voor Arsenal, waarin hij goed was voor 4 goals en 6 assists.

Arsenal heeft de 24 miljoen euro die het in totaal ontvangt voor Torreira, hard nodig. The Gunners willen de spelerssel­ectie deze transferzo­mer voorzien van een kwaliteits­impuls, maar moeten daar eerst voor verkopen. Naast Torreira wordt binnen enkele dagen ook afscheid genomen van reservedoe­lman Emiliano Martínez. De 28-jarige Argentijn, die aan het einde van vorig seizoen een belangrijk­e rol speelde onder de lat bij Arsenal, wordt voor 22 miljoen euro verkocht aan Aston Villa. Met de inkomsten van Torreira en Martínez zal Arsenal de transferma­rkt opgaan. Volgens transferma­rktexpert Fabrizio Romano zullen de Londenaren opnieuw werk maken van Houssem Aouar van Olympique Lyon en Thomas Partey van Atlético Madrid. Arsenal deed Lyon eerder een aanbieding van 35 miljoen euro plus Mattéo Guendouzi, maar de Fransen houden vast aan een bedrag van 60 miljoen euro. Ook Partey is vooralsnog onhaalbaar gebleken voor Arsenal, dat eind juli een bod van 25 miljoen euro afgewezen zag worden. De middenveld­er van Atlético beschikt over een afkoopclau­sule van vijftig miljoen euro. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname