Times of Suriname

Dost kan droomtrans­fer naar Londen maken

-

VOETBAL - Bas Dost kan een toptransfe­r naar Tottenham Hotspur maken, zo claimt de Daily Mail. De 31-jarige spits van Eintracht Frankfurt staat naar verluidt hoog op het lijstje van manager José Mourinho, die de Nederlande­r als back-up ziet voor Harry Kane en HeungMin Son. De Bundesliga-club verlangt ongeveer zes miljoen euro voor Dost.

Volgens de Daily Mail bereidt Tottenham momenteel een bod voor op de achttienvo­udig Oranje-internatio­nal. Mourinho hekelt volgens de berichtgev­ing de luie houding van veel spelers binnen de selectie en zou in Dost een welkome versterkin­g zien. De aanvaller wordt door de Portugees gezien als een hardwerken­de targetman die de ploeg een nieuwe impuls kan geven.

Mourinho heeft meerdere keren aangegeven dat hij graag nog een spits wil toevoegen aan zijn selectie. Na de 0-1 nederlaag tegen Everton afgelopen zondag is Mourinho tot de conclusie gekomen dat een nieuwe optie in de spits absolute noodzaak is voor de club. Dost, die nog twee jaar vastligt bij Eintracht Frankfurt, geldt als de belangrijk­ste kandidaat om Tottenham te versterken. De afgelopen tijd wordt de aanvaller ook gelinkt aan Club Brugge.

De routinier was twee jaar geleden ook al in beeld bij Tottenham, maar destijds kwam het niet tot een deal. Dost speelt sinds vorig jaar zomer bij Eintracht Frankfurt. Tot op heden staat de aanvaller op 11 doelpunten en 3 assists in 31 wedstrijde­n voor de Duitse club. Dost was eerder actief bij FC Emmen, Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg en Sporting Portugal. (VP)

 ??  ?? Bas Dost staat in de belangstel­ling van Tottenham Hotspur. (Foto: Goal)
Bas Dost staat in de belangstel­ling van Tottenham Hotspur. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname