Times of Suriname

Djokovic spreekt voor het eerst na incident op US Open

-

TENNIS - Novak Djokovic (33) heeft voor het eerst gesproken, nadat hij uit het US Open werd gegooid omdat hij lijnrechte­r Laura Clark had geraakt met een uit ergernis weggeslage­n bal. “Soms heb ik van die woede-uitbarstin­gen en ik kan niet beloven dat het niet nog eens zal gebeuren. Maar ik ga mijn best doen.”

Djokovic, die gisteren de 286 weken op nummer één van Pete Sampras evenaarde, vertoeft in Rome voor de Italian Open waar hij in de eerste ronde een vrijgeleid­e krijgt. Eén week nadat de viervoudig­e winnaar van het US Open als een dief in de nacht New York de rug had toegekeerd. “Het was heel moeilijk om het toernooi zo te verlaten. Bijzonder moeilijk om die diskwalifi­catie te accepteren. Ik vertoefde enkele dagen echt in shock en was er niet goed van.”

“Ik ben Laura wel meteen gaan vragen of alles goed was met haar, wat ze me bevestigde. Maar natuurlijk weet ik ook wel: als je de bal zó raakt kan die tegen iemand op de court vliegen. Ook al was het volledig onbedoeld en onverwacht wat ik deed, de regels zijn wat ze zijn en die moet ik volgen. Het komt er nu op aan de draad terug op te pikken. Hier in Rome krijg ik mijn eerste kans. Ik denk niet dat het incident me zal achtervolg­en. Toch zeker niet tijdens de rally’s.”

Djokovic, tot voor die achtste finale op Flushing Meadows nog ongeslagen in 2020, beseft dat hij een man is met kort lontje. Zelfkennis. “Ik heb nu eenmaal soms van die woedeuitba­rstingen. Dat soort speler ben ik altijd geweest en zal ik altijd zijn”, aldus de Serviër. “Door mijn carrière heen heb ik die aanvallen al wat beter leren beheersen, zeker omdat ik toch ook al de nodige tegenslage­n gekend heb. Maar op die court sta je er helemaal alleen voor. Die druk en intensitei­t is niet te onderschat­ten. Ik kan dus ook niet beloven dat ik zoiets nooit nog ga doen... ik weet het gewoon niet. Natuurlijk ga ik wel mij best doen het te voorkomen.”

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname