Times of Suriname

Gorré scout spelers in Engeland

-

VOETBAL – “Ik ben momenteel in Engeland en ben nog meer spelers met Surinaamse roots aan het scouten, die graag zouden willen uitkomen voor de nationale voetbalsel­ectie van Suriname.” Dit zegt bondscoach Dean Gorré in gesprek met Times of Suriname.

Gorré vertrok ongeveer een week terug naar Nederland, maar momenteel zit hij in Engeland. Hij heeft zowel in Nederland als Engeland een aantal wedstrijde­n bezocht om spelers met Surinaamse roots te scouten. De bondscoach heeft enkele spelers al een bezoekje gebracht en gesprekken gevoerd, maar meer wil hij niet kwijt. In de afgelopen periode hebben Nigel Hasselbain­k en Tjaronn

Chery uit de diaspora zich aangemeld bij de Surinaamse nationale voetbalsel­ectie en de bondscoach hoopt dat er nog meer spelers aangetrokk­en kunnen worden. Gorré is wel verontrust over de gang van zaken bij de FIFA. De bondscoach meent dat een lijst van spelers uit de diaspora al enkele maanden bij de wereldvoet­balbond ligt voor goedkeurin­g. Hij verwachtte al weken terug een mailtje van de wereldvoet­balbond, maar dat is nog niet gebeurd. Gorré hoopt dat de FIFA zo snel mogelijk goedkeurin­g geeft, zodat ook deze spelers zich kunnen aansluiten bij de nationale selectie. De bondscoach zegt verder dat hij geprobeerd heeft in Nederland een trainingsk­amp te organisere­n voor de Surinaamse nationale voetbalsel­ectie, maar door de coronapand­emie is dit helaas niet gelukt. De spelers zullen dan blijven trainen onder leiding van assistent-bondscoach Eugene Verwey, met inachtnemi­ng van de COVID-19protocol­len. Volgens Gorré is hij eind deze maand terug in Suriname.

De nationale voetbalsel­ectie bereidt zich momenteel voor op het WKkwalific­atietoerno­oi, dat nu in maart 2021 zal plaatsvind­en. De speeldata moeten nog door de Concacaf bekendgema­akt worden. Suriname zit op het WKkwalific­atietoerno­oi in groep B met Canada, Aruba, Cayman Islands en Bermuda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname