Times of Suriname

Ford Ranger Tremor is Raptor alternatie­f

-

AMSTERDAM - Ford heeft in de Verenigde Staten een nieuw offroadpak­ket voor de Ranger gepresente­erd. De Amerikaans­e klant maakt kennis met de Ranger Raptor, een ruig doekje voor het bloeden.

Sinds dit jaar kun je in Nederland bij Ford aankloppen voor een Raptor-versie van de Ranger. Die Ranger Raptor heeft een 213 pk en 500 Nm sterke 2.0 liter biturbo dieselmoto­r onder de kap, maar is daarnaast uitgerust met een grondig aangepast offroadond­erstel. De Ranger

Raptor staat als gevolg daarvan hoger op zijn poten en heeft onder meer extra lange veerwegen. Daarnaast is de ultimate Ranger-versie vanbuiten ook nog eens lekker dik aangekleed, geheel in lijn met de Raptor-versie van grote broer F-150. De Ranger Raptor is in de Verenigde Staten niet leverbaar. Wel brengt Ford er een iets milder alternatie­f voor op de markt: de Ranger met Tremorpakk­et.

Het Tremor-pakket brengt ook een aangepast en specifiek op offroadavo­nturen gericht onderstel naar de Ranger. De pick-up staat daarmee zo’n 2 centimeter hoger op zijn poten en heeft derhalve tevens langere veerwegen dan de standaardv­ersies. Dat vergroot natuurlijk de aan- en afrijhoeke­n van het model, goed nieuws voor wie ‘m naast de gebaande paden wil loslaten. De Ranger met Temor-pakket krijgt 32 inch Continenta­l General Grabber All-Terrain-rubber om zijn 17 inch lichtmetal­en wielen gevouwen. Daarnaast omhelst het pakket beschermpl­aten voor de bodem en een sperdiffer­entieel voor de achteras. Ook is de tractiecon­trole aangepast voor meer grip op onverhard. Daarnaast kleedt Ford de Ranger Tremor optioneel aan met zaken als een lier en extra verlichtin­g. De Ranger is in de Verenigde Staten alleen leverbaar met de onder meer van de Mustang bekende 2.3 Ecoboost die in de Ranger goed is voor 270 pk en 420 Nm koppel. Dat vermogen wordt via een tientraps automaat over alle vier de wielen verdeeld.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname