Times of Suriname

Brabus vernieuwt Smart Ultimate E

-

AMSTERDAM - Smart voerde vorig jaar rond deze tijd een facelift door op zowel de ForTwo als de ForFour. Tuner Brabus heeft nu zijn vernieuwde versie van de op de ForTwo gebaseerde elektrisch­e Ultimate E gepresente­erd.

Binnen nu en twee jaar presenteer­t Smart een volledig nieuw model, een EV die in China zal worden gebouwd. Voor het zover is, moeten we het met de huidige elektrisch­e versies van de ForTwo en ForFour doen. Dat tweetal werd vorig jaar gefacelift en nu is ook de door Brabus ontwikkeld­e Ultimate E opgewaarde­erd.

Het mag geen verrassing heten dat ook de herziene Brabus Ultimate E, een sportief aangeklede variant van de ForTwo, de nieuwe Smartkijke­rs en de aangescher­pte achterlich­ten krijgt. Niet alleen is de verlichtin­g gewijzigd, net als bij de ForTwo verhuist ook de voorheen tussen de koplampen geplaatste grille een etage omlaag, en komt daar in fors grotere vorm terug. Vanbuiten ziet de Ultimate E er natuurlijk veel dikker uit dan de gewone uitvoering. De Brabuscrea­tie krijgt een nieuwe widebodyki­t aangemeten die van de stads-EV een waar elektrobom­metje maakt. De Ultimate E staat op 18 inch lichtmetaa­l en wordt volgestopt met een weelderig, met leer bekleed interieur dat behalve in het zwart in diverse kleuren, waaronder rood, is uit te voeren. De Ultimate E van Brabus is overigens gebaseerd Cabrio.

op

de

ForTwo

De Brabus Ultimate E krijgt een iets sterkere elektromot­or dan de standaard ForTwo. Waar het doorsnee exemplaar 82 pk en 160 Nm levert, is het elektrohar­t van de Ultimate E 92 pk en 180 Nm sterk. Daarmee heeft het sportieve EV’tje op zakformaat in 10,9 seconden een snelheid van 100 km/h op de klok staan. De topsnelhei­d is begrensd op 130 km/h. Het accupakket van bijna 18 kWh is goed voor een actieradiu­s van 125 kilometer. De vanafprijs ligt in Duitsland op 49.449 euro, exclusief belastinge­n.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname