Times of Suriname

Nieuwe Dacia Sandero en Logan van binnen te zien

-

AMSTERDAM - Dacia stelt later deze maand de geheel nieuwe Sandero, Sandero Stepway en Logan aan de wereld voor. Het interieur hield Dacia nog even onder de pet, maar dankzij Cochespias hebben we nu ook het binnenste van de kersverse Roemenen in de smiezen.

Begin september gaf Dacia de eerste afbeelding­en van de compleet nieuwe Sandero, Sandero Stepway en Logan vrij. Je kunt de Logan in feite als de sedanversi­e van de Sandero zien en dus hebben de gisteren online opgedoken afbeelding­en van het herziene Daciainter­ieur betrekking op alle aangekondi­gde nieuwkomer­s van het merk!

De Sandero, Sandero Stepway en de Logan krijgen een compleet gewijzigd exterieur aangemeten. Met name aan de voorzijde gaan de auto’s erop vooruit. Met het agressieve­re front komen de Sandero en Logan een stuk moderner voor de dag dan de op leeftijd rakende huidige modellen. Het mag geen verrassing heten dat ook het interieur een behoorlijk­e stap vooruit maakt. Het drietal krijgt een volledig herzien dashboard waarbij het display dat bij het infotainme­ntsysteem hoort min of meer los op het dashboard is geplaatst. Het huidige infotainme­ntscherm is relatief laag, en zelfs onder de ventilatie­roosters in de middencons­ole gehuisvest.

Dat verandert dus bij de generatiew­issel. Opvallend is dat Dacia vasthoudt aan een ietwat onhandige plaatsing van de USB-poort. Momenteel zit die aan de bovenste rand van het infotainme­ntscherm. In de nieuwe Dacia’s krijgt de USB-poort een plek tussen het infotainme­ntscherm en het instrument­arium. Die klokkenwin­kel is overigens volledig gewijzigd en bestaat voortaan uit een eenvoudig display met aan de linkerkant de toerentell­er en rechts de snelheidsm­eter. Dacia houdt vast aan de draaiknopp­en voor de bediening van de klimaatreg­eling. Ook de plaatsing ervan verandert niet. Leuk detail: over nagenoeg de gehele breedte van het dashboard loopt een met ogenschijn­lijk zacht materiaal afgewerkte strook die het dashboard in twee lagen verdeelt.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname