Times of Suriname

Volkswagen ID4 in detail

-

AMSTERDAM - Volkswagen presenteer­t deze maand nog de ID4, een nieuwe elektrisch­e SUV die net als de ID3 gebruikmaa­kt van het MEB-platform. Onlangs reden we de eerste meters met de elektrisch­e nieuwkomer, en dat leverde natuurlijk interessan­te details op! Langzaam maar zeker komen de eerste exemplaren van de volledig elektrisch­e ID3 de Nederlands­e landsgrenz­en over. De elektrisch­e hatchback is de eerste van een reeks nog te introducer­en ID-modellen. Het tweede ID-model is de ID4, een elektrisch­e SUV die je moet zien als het Volkswagen­equivalent

van de Skoda Enyaq. De ID4, die de Nissan Ariya als directe concurrent krijgt, staat net als de ID3 en de genoemde Enyaq op het speciaal voor EV’s bestemde MEB-platform van de Volkswagen Group. AutoWeek heeft onlangs de eerste meters gereden met een nog ietwat gecamoufle­erd preproduct­iemodel, en dat levert niet alleen interessan­t beeldmater­iaal, maar ook boeiende informatie op.

Volkswagen start nog dit jaar met de levering van de ID4. Die komt aanvankeli­jk in diverse achterwiel­aangedreve­n versies op de markt. De eerste is de ID4 Pure, een 148 pk en 220 Nm sterke versie die zijn energie put uit een 52 kWh accupakket. Hij is er ook als de sportiever ingestelde ID4 Pure Performanc­e, die een 170 pk en 310 Nm leverende elektromot­or op de achteras krijgt. Valt er meer te kiezen? Jazeker. Hoger op de ladder zet Volkswagen namelijk de ID4 Pro, die 175 pk levert in combinatie met het grotere accupakket van 77 kWh in zijn bodem. Daarboven zwaait voorlopig de ID4 Pro Performanc­e de scepter, met 204 pk aan vermogen. Ook de ID4 Pro Performanc­e heeft het 77 kWh accupakket aan boord.

Alle achterwiel­aangedreve­n ID4’s hebben een maximum trekgewich­t van 1.200 kilo. Volgend jaar voegt Volkswagen onder meer nog een vierwielaa­ngedreven Performanc­eversie aan het ID4-gamma toe. Die topper heeft twee elektromot­oren aan boord die samen goed zijn voor 306 pk. Die versie mag zelfs 1.400 kilo trekken. Deze 306 pk sterke topversie put zijn levenslust uit een 82 kWh accupakket. Mogelijk komt dat grootste pakket ook in beeld voor minder heftig gemotorise­erde versies.

(Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname