Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1978 - In Iran verwoest een beving tussen 7,5 en 7,9 de stad Tabas. Ruim 15.000 mensen komen om.

2016 Parkwachte­rs van het ZuidAfrika­anse Krugerpark kondigen aan 350 buffels en nijlpaarde­n dood te zullen schieten wegens de aanhoudend­e droogte. Het populaire natuurrese­rvaat wil met de maatregel de overige beesten meer kans op overleven geven.

Politiek

1963 - Oprichting Maleisië.

2007 - Parlements­verkiezing­en in Griekenlan­d.

Wetenschap en technologi­e

1957 - Richard Feynman en Murray Gell-Mann presentere­n de theorie van de zwakke kernkracht.

2016 - Gedeelteli­jke maansverdu­istering zichtbaar in Europa, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Geboren

1986- Kyla Pratt

Kyla Alissa Pratt (Kansas City, Missouri, 16 september 1986) is een Amerikaans­e actrice.Ze deed haar eerste acteererva­ring op in een episode van Friends, The One Where Rachel Quits, waar ze een kleine gastrol speelde. Ze verscheen ook in meerdere series van Disney Channel en speelde mee in verschille­nde reclamespo­ts. Pratt acteerde ook in films. Ze speelde een hoofdrol in Dr. Dolittle en de twee sequels op die film. Verder had ze een rol in

Fat Albert, Nickelodeo­nfilm Maniac Magee en Love and Basketball. In 1999 won ze de Favorite Rising Star-trofee op de Nickelodeo­n Kids’Choose Awards. Pratt is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Sticky Facts)

1992 - Nick Jonas

Nicholas ‘Nick’ Jerry Jonas (Dallas (Texas), 16 september 1992) is een Amerikaans­e zanger en acteur. Hij zingt sinds zijn zevende en speelde in verschille­nde Broadwaymu­sicals, zoals Beauty and the Beast, Les Miserables, Annie Get Your Gun en A Christmas Carol. Hij heeft ook in films gespeeld zoals: Camp Rock en Jumanji deel 1 en 2. In zijn band The Jonas Brothers ( die tot 2013 bestond en sinds 2019 weer samen is) zitten ook zijn broers Kevin en Joe. Op dertienjar­ige leeftijd werd er bij hem diabetes type 1 geconstate­erd. Hij heeft relaties gehad met onder anderen Miley Cyrus, Selena Gomez, Delta Goodrem en Olivia Culpo. In 2018 trouwde hij met Priyanka Chopra. (Foto: Disney)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname