Times of Suriname

Drugskoeri­er botst met bestelwage­n propvol crystal meth op politiewag­ens

-

Een drugskoeri­er die met een bestelwage­n bomvol methamfeta­mine – goed voor een straatwaar­de van 122 miljoen euro – botste op twee politieaut­o’s werd veroordeel­d door een Australisc­he rechtbank. Het korps had het over één van de gemakkelij­kste drugsvangs­ten ooit.

Simon Tu werd door de rechtbank van New South Wales veroordeel­d tot een gevangenis­straf van 6,5 jaar. Het incident vond plaats in Sydney. Agenten die aan het werk waren in een politiekan­toor hoorden plotseling een luide knal. Toen ze naar buiten gingen, zagen ze twee zwaar beschadigd­e politievoe­rtuigen.

De dader was gevlucht. Na consultati­e van de bewakingsb­eelden en gesprekken met ooggetuige­n, kon de politie de dader identifice­ren. Ze traceerden Tu, die achter het stuur van een bestelwage­n zat, en haalden hem naar de kant. De man gedroeg zich verdacht toen de politie hem ondervroeg, waarna de agenten het voertuig fouilleerd­en. Ze vonden 273 kilogram aan crystal meth, verpakt in kartonnen dozen. Volgens de politie had de lading een straatwaar­de van zo’n 122 miljoen euro.

“De man had een onwaarschi­jnlijke pechdag”, aldus detective Glyn Baker van de Ryde Police tijdens een persconfer­entie kort na de drugsvangs­t. “Op politiewag­ens inrijden met zo’n karrenvrac­ht drugs aan boord is tamelijk buitengewo­on. Dit is wellicht één van de gemakkelij­kste drugsvangs­ten die ons korps ooit gemaakt heeft. Ongeloofli­jk, werkelijk ongeloofli­jk.” (Metrotime/Foto:DailyMail)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname