Times of Suriname

Neymar tekent grootste sponsorcon­tract ter wereld

-

VOETBAL - Door verschille­nde media in Brazilië en Frankrijk werd enkele weken geleden al gemeld dat Neymar kledingspo­nsor Nike zou gaan verruilen voor Puma. Het Braziliaan­se Veja stelt nu dat de aanvaller van Paris Saint-Germain het grootste sponsorcon­tract ter wereld heeft getekend. Puma zou Neymar 25 miljoen euro per jaar gaan betalen, wat fors meer is dan Lionel Messi (Adidas) en Cristiano Ronaldo (Nike) van hun kledingspo­nsors ontvangen. Neymar werkte al sinds zijn dertiende samen met Nike, dat tevens sponsor is van zijn werkgever PSG. In 2011 tekende de 28-jarige Braziliaan­se aanvaller zijn laatste contract met het Amerikaans­e sportmerk, dat nog twee jaar doorliep. Neymar kon die verbinteni­s echter voor 1 september eenzijdig opzeggen, waardoor hij onder de nog doorlopend­e verbinteni­s met Nike uit kon komen. Met de overstap van Puma zou Neymar twee keer zoveel gaan verdienen als hij bij Nike deed.

Het was niet bekend wat Nike hem betaalde, maar in 2018 lekten enkele details uit over zijn contractue­le bonussen: Neymar zou een miljoen dollar verdienen voor iedere

Ballon d’Or die hij wint, 50 duizend dollar voor elk gewonnen WK en een extra 200 duizend dollar als hij Speler van het Toernooi zou worden op een WK. Die bonussen heeft hij niet kunnen opstrijken, maar met activiteit­en als het dragen van Nike-kleding en het plaatsen van gesponsord­e posts op social media verdiende deal.

Puma gaat Neymar nu 25 miljoen euro per jaar betalen, wat de grootste kledingdea­l tot nu toe is. Ronaldo (Nike, 16,2 miljoen euro) en Messi (Adidas, 20 miljoen euro) kunnen op jaarbasis een stuk minder bijschrijv­en van hun kledingspo­nsor. Puma

hij goed aan de wist eerder ook onder meer Antoine Griezmann, Romelu Lukaku, Sergio Agüero, Luis Suárez, Marco Reus, David Silva, Jan Oblak, Gianluigi Buffon en Mario Balotelli te strikken, terwijl het Duitse sportmerk tevens kledingspo­nsor is van bijvoorbee­ld PSV, Manchester City en Borussia Dortmund. (AD)

 ??  ?? Neymar sluit grootste kledingdea­l met Puma. (Foto: AD)
Neymar sluit grootste kledingdea­l met Puma. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname