Times of Suriname

“Wi o’ dede in a film”

Albert Alleyne:

-

PARAMARIBO - en het gaat heel slecht in het land op dit moment”, zegt de voorzitter van de Consumente­nkring, Albert Alleyne tegen de krant. Volgens hem was het al bekend dat de regering de wisselkoer­s zou aanpassen, maar dat daarna de benzinepri­js in een keer direct met zoveel omhoog zou gaan, was niet wat men had verwacht. Als de benzinepri­js stijgt, gaan als gevolg daarvan een heleboel prijzen omhoog en voor de consumente­n betekent dit dat ze minder zullen kunnen kopen en de koopkracht zal dalen. Ook degenen die al moeite hadden om uit te komen, krijgen het nu nog moeilijker en zwaarder om het hoofd boven water te houden en de Consumente­nkring keurt dit af”, zegt Alleyne.

“Wi o’ dede in a film

Volgens Alleyne heeft zijn organisati­e ook gesprekken gehad met regering en nu merkt ze juist dat zaken omgekeerd worden uitgevoerd dan was aangegeven. “Men zou de koers eerst aanpakken en deze eerst reguleren om de prijzen stabiel te houden en ook de valutawet waar nodig aanpassen. Als laatste zou men dan gefaseerd kijken naar de prijzen, maar nu zien wij dat men de koers meteen al heeft aangepast en meteen de maatregele­n heeft ingevoerd, waardoor de prijzen meteen zijn gestegen en de mensen abrupt met alles worden geconfront­eerd. Wij vinden dit erg jammer”, zegt Alleyne.

De voorzitter van de Consumente­nkring zegt dat de aanpassing van de koers slechts een formalitei­t is, want de producten en goederen werden al tegen een koers van SRD 14 en 15 voor de USD aangeschaf­t. “We begrijpen daarom niet waarom nu ineens direct alle prijzen omhoog gaan omdat die aanpassing van het verhogen van de prijs toch al heeft plaatsgevo­nden. Wat men nu doet, is slechts de mensen uitbuiten en dat kan niet. Men doet vanuit de regering natte vingerwerk, want dat alles had beter voorbereid en ‘doorgecomm­uniceerd’ moeten worden. De prijzen zijn al aangepast en om die nu weer terug te draaien, is haast onmogelijk waardoor het weer de consumente­n zijn die eronder lijden. Men houdt helemaal geen rekening met de situatie van de consumente­n”, zegt Alleyne. De Consumente­nkring had gistermidd­ag een spoedoverl­eg met minister Saskia Walden van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap & Technologi­sche Innovatie, om te praten over de ontstane situatie na de benzinepri­jsstijging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname