Times of Suriname

Massale protestact­ie vrijdag tegen benzinepri­jsstijging

-

PARAMARIBO – “We zijn bereid om de regering te ondersteun­en, maar wij zijn niet bereid om onszelf dood te maken. Dat is precies wat de benzinepri­jsstijging met ons doet en dat is onacceptab­el. Mensen verdienen gemiddeld tussen de SRD 2000 en SRD 3000 per maand, en twee weken van het werk naar huis en hun geld is al op alleen aan benzine en transportk­osten. Hoe moeten ze verder overleven dan? De regering moet weten dat dit niet kan en daarom is er vrijdag een massale protestact­ie op het Onafhankel­ijkheidspl­ein”, zegt Pakittow Stephano Biervliet tegen de krant.

Volgens Biervliet is het onkan dat de regering enkele weken terug nog een government­take op de benzinepri­js implemente­ert en dan nu een paar weken later een forse prijsstijg­ing op benzine van meer dan SRD 3. “Dat de koers wordt aangepast, is te begrijpen en tot daaraan toe kunnen we daarmee ook meegaan, maar een forse benzinepri­jsstijging dat is te verregaand en onacceptab­el. Daarom dat wij dan ook meteen onze stem daartegen laten horen. Naast de protestact­ie wordt er ook een petitie voorbereid die aan de regering zal worden aangeboden op vrijdag”, zegt Biervliet.

De initiatief­nemer van de protestact­ie zegt ook dat ongeacht de groep wel of geen vergunning zal krijgen voor hun activiteit, zij gaat vrijdag de straat op. “We vragen iedereen om de COVID19-maatregele­n in acht te nemen en hun mondkapje ook zeker op te hebben, maar kom en laat je stem horen op vrijdag want het is belangrijk. Het moet een keer ophouden”, zegt Biervliet.

Volgens Biervliet moet men weten dat het volk in heel veel dingen mee kan gaan, maar benzinepri­jsstijging­en op deze wijze en daaraan gekoppeld forse prijsstijg­ingen in de winkels is iets dat niet kan. “We staan achter heel wat zaken die deze regering allemaal doet. Onder andere is de minister van Openbare Werken heel goed bezig nu, maar het volk duperen vanwege slecht beleid en hebberighe­id van voormalige en huidige politieke leiders is niet eerlijk en het moet nu stoppen”, zegt Biervliet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname