Times of Suriname

Taxihouder­s schroeven tarieven op

-

PARAMARIBO - Met de aanpassing van de brandstofp­rijs zullen passagiers die gebruikmak­en van de taxi ook meer moeten betalen. Het tarief is nu vastgestel­d tussen SRD 4 en SRD 4,25 per kilometer, en voor het filetarief SRD 0,10 per minuut. Dit is het directe gevolg van de brandstofp­rijsverhog­ing naar SRD 10,88 voor gasoline en SRD 10,33 voor diesel. Het instaptari­ef van de taxi blijft tussen de SRD 9 en SRD 10.

Voorheen was het tarief per kilometer tussen de SRD 3 en SRD 3,25 per kilometer. “Een rit van Latour zou bijvoorbee­ld gaan van noord via de Tourtonnel­aan naar

Latour. Dit zou ongeveer SRD 31 kosten. Deze koste vroeger SRD 27”, zegt Glenn Ramadhin, voorzitter van de Vereniging van Taxihouder­s. De berekening van dit tarief is exclusief het filetarief.

Voor het taxiwezen is het volgens Ramadhin enorm moeilijk om het hoofd boven water te houden, vooral met de coronacris­is. De grote taxibedrij­ven hebben een wagenbesta­nd van tussen de 200 tot 300 taxi’s, en de kleine bedrijven tussen de 10 tot 15 taxi’s. Vanwege de crisis is het wagenpark bij veel bedrijven met zeker vijftig procent teruggeval­len. Zeker drie gerenommee­rde

Advertenti­e bedrijven hebben intussen de deuren moeten sluiten.

Ramadhin zegt dat aan taxihouder­s is beloofd dat ook zij mogen uitkijken naar compensati­e. Echter, er is hiervan nog niets terechtgek­omen. De Vereniging van Taxihouder­s is nog niet gehoord door de nieuwe regering. Hem bekruipt het gevoel dat de vereniging niet wordt gekend, en genoegen moet nemen met een stiefmoede­rlijke behandelin­g. “Enigszins heeft het ministerie ons nooit gekend of geroepen om met ons te praten tijdens een van de onderhande­lingen”, zegt Ramadhin.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname