Times of Suriname

Duitse aanklager: we hebben bewijs dat Madeleine McCann dood is

-

PORTUGAL - De Duitse aanklager Hans Christian Wolters heeft in een interview met de Portugese tv-zender RTP laten weten dat ze “bewijsmate­riaal” hebben dat Madeleine McCann niet meer in leven is.

Wat voor bewijs dat dan is, wil Wolters niet zeggen. Volgens de aanklager is het klip en klaar dat de 42-jarige Christian Brückner verantwoor­delijk is voor de dood van het meisje. “Veel puzzelstuk­jes wijzen naar hem. We onderzoeke­n alleen hem en niemand anders. In dit stadium denken we dat hij alleen heeft gehandeld.” Hij sluit uit dat de ouders van het meisje, die hier eerder van beschuldig­d werden, iets te maken hebben met haar dood. De advocaat van Brückner, Christian Fuelcher, weerspreek­t dit. “Ik kan niet op de details ingaan, maar er is iemand bij deze zaak betrokken die mij essentiële informatie heeft gegeven. Als ik het onthul, zul je van verbazing achterover slaan”, zo liet hij weten aan The Sun.

Een vriend van de ouders van Madeleine zei in een verklaring dat Kate en Gerry McCann de mogelijkhe­id dat hun dochter nog leeft, openhouden. “Totdat er een lichaam gevonden is dat van Madeleine is, geven Kate en Gerry de hoop niet op.” Volgens deze vriend gaat het stel opnieuw door een moeilijke tijd. ‘Het zorgt ervoor dat Kate en Gerry in paniek raken en in onzekerhei­d verkeren, niet wetende of er een doorbraak komt of dat de Duitsers het helaas bij het verkeerde eind hebben.”

Een Portugees onderzoeks­programma beweerde vrijdag nog dat de politie op zoek zou zijn naar een tweede Duitse man die ten tijde van de ontvoering vlakbij Praia da Luz verbleef, waar Madeleine uit het vakantiehu­isje waar ze met haar ouders was, werd ontvoerd.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Maddie McCann en het wit-gele busje van Christian Brueckner. (Foto: Gazet van Antwerpen)
Maddie McCann en het wit-gele busje van Christian Brueckner. (Foto: Gazet van Antwerpen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname