Times of Suriname

Barcelona meldt zich bij Ajax voor Dest

-

VOETBAL - Barcelona heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor Sergiño Dest, zo meldt De Telegraaf. Net nu de negentienj­arige rechtsback hard op weg lijkt naar Bayern München, willen de Catalanen de Amerikaans internatio­nal inlijven.

Directeur Spelerszak­en, Marc Overmars, heeft de transfervo­orwaarden aan Barcelona laten weten. Door de financiële positie van Barça heeft Bayern volgens de krant nog altijd de beste papieren voor Dest.

Barcelona heeft een goede band met Overmars, oudspeler van de Catalanen, waardoor de lijntjes kort zijn tussen beide partijen. De Spaanse topclub bekijkt de mogelijkhe­den om Dest in te lijven, maar kan niet vrij handelen op de transferma­rkt door afspraken met de Spaanse regering. Als onderdeel van een steunpakke­t in verband met de coronacris­is is Barcelona gebonden aan strikte regels. Alle clubs uit LaLiga zijn de afgelopen maanden financieel geholpen door de Staat. Daarbij heeft Barcelona de afspraak gemaakt dat een transfer pas mag worden afgerond als daar honder procent extra inkomsten tegenover staan.

Hierdoor wacht Memphis Depay nog altijd op zijn overstap van Olympique Lyon naar het team van Ronald Koeman. Barcelona verkoopt Nélson Semedo aan Wolverhamp­ton Wanderers, waardoor er financiële ruimte wordt gemaakt voor de komst van een nieuwe rechtsback. Omdat de overstap van Semedo nog niet officieel is afgerond, kan Barcelona nog geen bod uitbrengen en is het tijdverlie­s in het voordeel van Bayern. De Duitse grootmacht bracht maandag een tweede bod uit op Dest en volgens De Telegraaf naderen beide clubs een akkoord over de transferso­m. Ajax zou inzetten op een vast bedrag van twintig miljoen euro en vijf miljoen aan bonussen. Door de serieuze interesse van Bayern en Barcelona houdt niemand bij Ajax nog rekening met een langer verblijf van Dest. De negentienj­arige back kon zijn tot medio 2022 lopende contract in de Johan Cruijff ArenA afgelopen zomer verlengen, maar daar had hij geen trek in. Dest heeft aangegeven dat hij weg wil en naar verwachtin­g wordt er nog deze week een akkoord bereikt over de transferso­m. (VP)

 ??  ?? Barcelona heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor Sergiño Dest. (Foto: AD)
Barcelona heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor Sergiño Dest. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname