Times of Suriname

Eisenpakke­t Wijnaldum is Liverpool te gortig

- Liverpool en Georginio Wijnaldum zijn nog geen nieuw contract overeengek­omen, hierdoor lijkt een transfer aanstaande. (Foto: Goal)

VOETBAL Het lijkt er steeds meer op dat Georginio Wijnaldum aan zijn laatste periode bij Liverpool bezig is. The Athletic meldt dinsdag dat de gesprekken tussen club en speler over een nieuwe verbinteni­s op Anfield in een impasse zijn beland. Wijnaldum zou naar verluidt voor vier seizoenen willen bijtekenen, maar de clubleidin­g van The Reds ziet geen heil in een dergelijke looptijd van het contract. De kans is dan ook aanwezig dat de Oranjeinte­rnational volgend jaar gratis de deur uitloopt bij Liverpool.

Wijnaldum wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer richting Barcelona. Vanwege de coronacris­is is de Catalaanse grootmacht echter niet in staat om met miljoenen te smijten in de transferpe­riode. Er zullen eerst spelers moeten worden verkocht, voordat trainer Ronald Koeman zijn selectie kan versterken. De transferwi­ndow sluit al over twee weken, op 5 oktober, waardoor het er steeds meer op lijkt dat Wijnaldum het seizoen afmaakt als contractsp­eler van Liverpool.

Volgens The Athletic voelt manager Jürgen Klopp niet de noodzaak om Wijnaldum in de slotfase van de transferpe­riode alsnog te verkopen. De Nederlande­r heeft nog steeds een prominente rol in de plannen van de Duitse trainer, ondanks het recente aantrekken van Thiago Alcántara. Wijnaldum had afgelopen zondag gewoon een basisplaat­s in de uitwedstri­jd van Liverpool tegen Chelsea (02).

Wijnaldum staat sinds medio 2016 onder contract bij

Liverpool en de 29jarige middenveld­er kwam tot dusver tot 189 wedstrijde­n in het shirt van de Engelse kampioen. Naast de landstitel veroverde de voormalig speler van onder meer Feyenoord en PSV in 2019 de Champions League met Liverpool. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname