Times of Suriname

Depay in ongewisse over toekomst

-

VOETBAL - De toekomst van Memphis Depay blijft onderwerp van gesprek in Frankrijk. Le Progrès wist maandag te melden dat na Barcelona en AC Milan ook Internazio­nale in de markt is voor de multifunct­ionele aanvaller van Olympique Lyon. Er zou reeds navraag zijn gedaan door de Italiaanse topclub. Diezelfde Franse krant meldt een dag later echter dat er complete radiostilt­e is ontstaan rondom de Oranjeinte­rnational. Er zouden bij les Gones nog geen concrete aanbieding­en zijn binnengeko­men, zo klinkt het. Ondanks de vermeende belangstel­ling hebben Barcelona en de topclubs uit Milaan dus nog geen officieel bod neergelegd in Lyon. Daarnaast wordt benadrukt dat de interesse vanuit de Premier League voor Houssem Aouar en Moussa Dembélé nog niet heeft geleid tot serieuze gesprekken met de leiding van de Franse club. Aouar is genoemd bij Arsenal, dat 35 miljoen euro plus Mattéo Guendouzi zou overhebben voor de aanvallend­e middenveld­er. Lyon houdt echter vast aan de minimale vraagprijs van zestig miljoen euro.

Le Progrès denkt dat de afwachtend­e houding van Barcelona, AC Milan en Inter ertoe kan leiden dat er uiteindeli­jk veel minder zal worden geboden voor Depay. Op de burelen in Lyon is men in dat kader bang dat de vraagprijs voor de Nederlands­e aanvaller in de komende weken weleens flink kan zakken.

Depay, die tot medio 2021 vastligt bij de halve finalist in de Champions League, kan nog tot 5 oktober van club wisselen. Op die dag sluit namelijk de transferma­rkt in Europa.

De Telegraaf meldde onlangs op stellige wijze dat Depay tot een persoonlij­k akkoord was gekomen met Barcelona. De Catalanen zijn daarnaast tot een deal gekomen met Lyon over een transferso­m van 25 miljoen euro. Technisch directeur Juninho ontkent echter in alle toonaarden dat er reeds een akkoord is bereikt tussen beide clubs. Barcelona moet echter eerst verkopen om Depay te kunnen betalen en heeft de transfer daarom voorlopig in de wachtkamer gezet.

(VP)

 ??  ?? Het is nog niet bekend waar de toekomst van Memphis Depay ligt. Barcelona, AC Milan en Internazio­nale zijn allemaal in de race voor de Nederlande­r. (Foto: Goal)
Het is nog niet bekend waar de toekomst van Memphis Depay ligt. Barcelona, AC Milan en Internazio­nale zijn allemaal in de race voor de Nederlande­r. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname