Times of Suriname

Barcelona vraagt 100 miljoen voor Dembélé

-

VOETBAL - Manchester United en Barcelona zijn in ‘vergevorde­rde onderhande­lingen’ over Ousmane Dembélé. Duncan Castles, journalist voor The Times en de Daily Record, claimt dat The Red Devils de 23-jarige vleugelaan­valler op huurbasis willen overnemen. Barcelona is bereid om mee te werken aan het vertrek van Dembélé, maar wil hem eigenlijk het liefst verkopen.

Barcelona heeft de vraagprijs voor Dembélé bepaald op honderd miljoen euro. De Catalanen staan niet negatief tegenover het voorstel van Manchester United om de Fransman op huurbasis over te nemen, onder één voorwaarde: dat er een verplichte optie tot koop in de overeenkom­st wordt opgenomen. Dat Barcelona bereid is om mee te werken aan een vertrek van Dembélé, heeft alles te maken met de financiële situatie van de club. Manchester United is bij een huuroveree­nkomst bereid om het volledige salaris van de aanvaller over te nemen.

Dembélé verdient bij Barcelona een netto jaarsalari­s van zes miljoen euro, dus er zou behoorlijk wat ruimte gemaakt worden in het salarishui­s als hij al dan niet tijdelijk vertrekt. De 21-voudig Frans internatio­nal, die door France Football overigens ook gelinkt wordt aan Liverpool, is niet de eerste keuze van Manchester United, want The Red Devils hadden zich het liefst versterkt met Jadon

Sancho. Sebastian Kehl, directeur bij diens werkgever Borussia Dortmund, benadrukt dinsdag in gesprek met Ruhr Nachrichte­n nog eens dat de Engelse aanvaller ‘gewoon’ in Duitsland zal blijven.

“Jadon heeft goed en profession­eel getraind. Hij is blij dat hij kan voetballen. Natuurlijk zal hij ooit vertrekken voor een nieuwe uitdaging, maar hij is nu gelukkig bij Borussia Dortmund en wij zijn blij met hem. Hij is hier en blijft hier. Het was een belangrijk statement van de club, we hebben een bepaalde verantwoor­delijkheid. Zonder Jadon is dit team slechter”, stelt Kehl. Mede daardoor lijkt Manchester United nu de aandacht te hebben verlegd richting Dembélé.

Barcelona haalde Dembélé in de zomer van 2017 voor 138 miljoen euro binnen als de opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar, maar de van Borussia Dortmund overgekome­n aanvaller kon mede door verschille­nde blessures nooit helemaal aan de hooggespan­nen verwachtin­gen voldoen.

Tot dusver speelde Dembélé 74 officiële wedstrijde­n voor de Catalanen, waarin hij goed was voor 19 doelpunten en 17 assists. Zijn contract bij Barcelona loopt voorlopig nog door tot medio 2022.

(VP)

 ??  ?? Barcelona wil Ousmane Dembélé graag verkopen een vraagt 100 miljoen euro voor de aanvaller. (Foto: AD)
Barcelona wil Ousmane Dembélé graag verkopen een vraagt 100 miljoen euro voor de aanvaller. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname