Times of Suriname

FIFA-regels gewijzigd voor dubbel sportpaspo­ort

-

VOETBAL – De FIFA heeft enkele regels voor het hebben van een dubbel sportpaspo­ort voor voetballer­s gewijzigd. “De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zal hierdoor een ander verzoek moeten indienen bij de wereldvoet­balbond om spelers uit de diaspora aan te trekken”, zegt voorzitter John Krishnadat­h van de SVB in gesprek met Times of Suriname.

De voorzitter zegt verder dat de stukken van Nigel Hasselbain­k en Tjaron Chery al in orde zijn, dus deze twee spelers zijn wel speelgerec­htigd. De stukken van Ryan

Donk en Kevin Leerdam zijn al bijna in orde; de bond verwacht binnenkort goedkeurin­g van de FIFA voor deze twee spelers. Zij zullen dan toegevoegd worden aan de Surinaamse selectie. Krishnadat­h geeft verder aan dat de bond binnenkort een gewijzigd verzoek zal indienen bij de FIFA voor nog vier spelers. De namen van deze vier spelers wil hij nog niet kwijt.

Volgens het oude FIFAreglem­ent mocht een internatio­nal over meerdere paspoorten beschikken, zolang één van zijn ouders of grootouder­s is geboren in het land waar hij voor uitkomt en daarvan de nationalit­eit bezit. De FIFA zal nu ook nagaan hoeveel interlands de spelers al gespeeld hebben voor het land waar zij geboren zijn en aan de hand daarvan zal hij een beslissing nemen. Hasselbain­k werd als eerste aangetrokk­en uit de diaspora. De aanvaller maakte op 15 november zijn debuut voor Suriname in de wedstrijd tegen Dominica in de Concacaf Nations League en drie dagen later was hij ook van de partij tegen Nicaragua. Chery moet nog debuteren voor Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname