Times of Suriname

Volkswagen Tiguan 2020

-

AMSTERDAM - De Volkswagen Tiguan werd met de recente facelift netjes in lijn getrokken met de nieuwe Golf. Op het eerste gezicht zijn de wijziginge­n om dat te bereiken subtiel, maar als we de pre-facelift erbij halen, valt op dat er best een hoop is gebeurd.

Hoewel de Volkswagen Tiguan uiteraard gezien kan worden als de ‘Golf SUV’, loopt de auto niet helemaal in de pas met de Golf. De huidige Tiguan werd immers onthuld in 2015 en kwam op de markt in 2016. De Golf 7 had er toen al bijna vier jaar op zitten. Met het verdwijnen van de Golf 7 en de komst van de Golf 8 was de sterk op de

Golf geïnspiree­rde Tiguan qua lijnenspel dus enigszins een erfstuk uit een ander tijdperk. Dat kon met een facelift echter weer worden rechtgezet en dus pakte Volkswagen de nieuwe Golf erbij en schaafde aan de hand van dat voorbeeld de Tiguan bij.

Als we de pre-facelift en de facelift naast elkaar zetten, is goed te zien dat de opfrisbeur­t nog aardig ingrijpend was. Het meest in het oog springend zijn uiteraard de koplampen. Die lijken sterk op die van de nieuwe Golf, met de twee L-vormige ledbalkjes erin en de op het zijscherm uitlopende ‘wimper’ in de bovenhoek. Een stuk eigenzinni­ger is de grille. Die is namelijk gegroeid ten opzichte van die van de pre-facelift Tiguan, terwijl de nieuwe Golf juist nog amper een grille over heeft. Bij de SUV horen volgens Volkswagen duidelijk nog grote luchtinlat­en. Voortaan loopt de onderste rand van de grille vanaf de onderzijde van de koplampen schuin naar beneden en loopt vervolgens lager in de bumper horizontaa­l door dan voorheen. Ook de luchtinlat­en in de voorbumper zelf hebben iets meer welvingen gekregen. Al met al oogt het front net even wat drukker dan eerst en dat is eigenlijk een klein beetje tegen de hedendaags­e trend in.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname