Times of Suriname

Lexus belicht vernieuwde LS 500 H

-

AMSTERDAM - Lexus heeft specifiek voor de Nederlands­e markt interessan­te informatie vrijgegeve­n over de gefacelift­e LS. Onder meer de hybride aandrijfli­jn van de voor Nederland bestemde LS 500h is verder verfijnd. Het vlaggensch­ip van het merk komt alleen nog als deze 500h naar Nederland, begin 2021 staat hij bij de dealer. Een prijs is nog niet bekend.

Potentiële kopers van een LS hoeven op de Nederlands­e markt niet al te lang na te denken over welke motoriseri­ng ze in hun toplimousi­ne willen hebben. Lexus brengt namelijk alleen de 500h naar ons land, een keuze die met name is ingegeven door ons belastingk­limaat. De V8, die eerder dit jaar al van de prijslijst verdween, keert niet terug. Dat meldt Lexus aan AutoWeek. Voor de reeds bekende hybride aandrijfli­jn van de LS 500h hebben de Japanners een aantal verbeterin­gen in petto. Het batterijpa­kket en de elektromot­or zijn een belangrijk­ere rol gaan spelen en moeten voortaan meer assistenti­e bieden. Lexus heeft hierbij een ‘gemiddelde rijstijl’ in acht genomen, waarbij het gas- en rempedaal slechts met lichte druk worden bediend. De accelerati­e moet door de aanpassing­en vanaf lage toerentall­en soepeler en meer lineair verlopen. Daarnaast hoeft de benzinemot­or door de grotere mate van elektrisch­e ondersteun­ing minder toeren te maken.

Comfort is nog altijd het grootste speerpunt van Lexus, wat ook blijkt uit de aanpassing­en die zijn gedaan aan het onderstel en de banden. De wangen van de banden zijn namelijk soepeler gemaakt en de adaptieve demping - bij Lexus ‘AVS’ geheten - heeft een groter bereik dankzij een nieuwe elektromag­netische klep. Hierdoor moet de LS volgens Lexus comfortabe­ler zijn op slechte wegen, maar tegelijker­tijd een stabielere wegligging bieden. De facelift van de LS is overigens geen wereldscho­kkende, zo bleek toen Lexus begin juli het doek eraf trok. Enkele belangrijk­e zaken zijn de BladeScan-koplampen, een verfijnd multimedia­systeem met smartphone-integratie en verbeterde stoelen. De herziene LS 500h staat begin 2021 in de Nederlands­e showrooms. Lexus kon AutoWeek nog niet vertellen wat de nieuwe prijs is. Die volgt in de aanloop naar de introducti­e. (Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname