Times of Suriname

Nederlands­e toerist gewond door verdwaalde kogel

-

Een Nederlands­e vakantiega­nger is op opmerkelij­ke wijze gewond geraakt in het zuidwesten van Frankrijk. Een kogel doorboorde de voorruit van de auto waarin hij zat en bleef steken in zijn schouder. Het slachtoffe­r werd overgebrac­ht naar een ziekenhuis, de politie startte een onderzoek. De Nederlande­r zat op de passagiers­stoel toen hij omstreeks 13.00 uur werd geraakt door de kogel, melden de regionale krant Sud Ouest en radiozende­r France Bleu. Dat gebeurde op de snelweg A63 tussen Bordeaux en de Spaanse grens ter hoogte van Liposthey (departemen­t Landes).

De herkomst van de kogel is voorlopig nog een raadsel. Een jachtongev­al zou de meest voor de hand liggende oorzaak zijn. In de omgeving van het incident vond op dat moment een jachtparti­j plaats.

Indien het daadwerkel­ijk om een verdwaalde kogel gaat van een jager, is dat volgens de krant het derde jachtongev­al in één weekend in de streek. Twee deelnemers aan een drijfjacht bij Aurice, zo’n 70 kilometer zuidelijke­r in hetzelfde departemen­t, werden gistermorg­en in hun benen geraakt door hagelpatro­nen. De slachtoffe­rs waren een 25-jarige man en een 22-jarige vrouw. In Parentis-en-Borne, zo’n vijftien kilometer ten westen van de plek van het incident met de Nederlande­r, raakte een zestiger gewond nadat hij door hagelpatro­nen in zijn onderbuik was geraakt. (AD/ Foto:Tubantia)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname