Times of Suriname

Schoolverv­oer nog steeds niet gegarandee­rd

-

PARAMARIBO - Het schoolverv­oer voor het schooljaar 2020-2021 is nog steeds niet gegarandee­rd. Enkele schoolverv­oerders hebben aangegeven, dat indien minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur, de achterstal­lige bedragen niet voor de aanvang van het nieuwe schooljaar voor hen overmaakt, zij geen diensten zullen leveren.

Annie Sadi, voorzitter van de Vereniging Belangen Boothouder­s Commewijne (VBBC), geeft aan dat het niet haalbaar is dat de dienstverl­ening voor 1 oktober zal aanvangen. Er is nog steeds geen overeenste­mming bereikt tussen de VBBC en de minister van Transport, Communicat­ie & Toerisme (TCT), Albert Jubithana. Heel veel studenten maken dagelijks gebruik van het boottransp­ort om van en naar school te gaan. De boten hebben ongeveer zes maanden niet gevaren en hebben al die tijd gewoon op het water gestaan. Hierdoor moeten zij eerst gecontrole­erd worden alvorens weer kunnen varen.

ze

Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS), vertelt dat hij afgelopen week een gesprek had met de president-commissari­s van het Nationaal Vervoersbe­drijf. Tijdens deze gesprekken zijn de knelpunten besproken en er is gevraagd om de bus- en boothouder­s het achterstal­lige bedrag uit te betalen. De OBS heeft nog niet vernomen van de president-commissari­s of de achterstal­lige betalingen voor 1 oktober gaan plaatsvind­en. Ook wil de organisati­e weten of zij in aanmerking komt voor de gevraagde COVID-19-steun, die tijdens de vorige regering is gedaan. Woon legt uit dat er bushouders zijn die al twee jaar rijden en nooit zijn uitbetaald.

De minister van Onderwijs en Cultuur heeft onlangs op een persconfer­entie aangegeven, dat het schoolverv­oer is gegarandee­rd. Verder heeft de bewindsvro­uw meegedeeld dat er met de minister van TCT gekeken wordt naar een oplossing om de scholieren tegemoet te komen, zodat ze het tarief voor een stadsrit (SRD 5) niet hoeven te betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname