Times of Suriname

Covab Nickerie binnenkort in nieuw pand

-

NICKERIE - De bouw van een eigen pand voor het Elsje Finck Sanichar College (Covab) in Nickerie is afgerond. Bouwtechni­sch is het gebouw al opgeleverd. Op 10 september heeft de directeur van Covab, Angèle Wallerlei-Kumbangsil­a, de overdracht onderteken­d met de waarnemend directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Zorida Mohamed.

Het MMC was projectdra­ger en met de overdracht heeft Covab het gebouw overgenome­n van het MMC. “Het is de bedoeling dat we het gebouw nu gaan inrichten en de eerste week van oktober de school al draaiende hebben daar”, weet de Covabtoppe­r. Ze geeft aan dat alle reguliere opleidinge­n zullen verhuizen van de huidige locatie, waar die nu worden verzorgd op een terrein van het MMC.

Wallerlei-Kumbangsil­a geeft aan dat er uitbreidin­gsplannen bestaan voor Nickerie. “We hebben nu twee postbasiso­pleidingen maar we willen meer doen, en ook de HBO-opleidinge­n willen we naar Nickerie brengen”, voegt zij eraan toe. Daarnaast start Covab het komende jaar met masterople­idingen samen met de Texilla University in Guyana.

Het gebouw zal volgens de Covab-directeur verder ook gebruikt worden, zodat gezondheid­swerkers in Nickerie toegang kunnen hebben tot onderwijs. Het nieuwe gebouw leent zich volgens WallerleiK­umbangsila uitstekend voor het nieuwe normaal. “Het heeft heel veel ramen die open kunnen, het gebouw is hoog, gaat goed ventileren zonder dat de koeling aan hoeft”, legt de Covabdirec­teur uit. Zij benadrukt dat het gebouw zich heel erg leent voor de huidige situatie en het nieuwe normaal.

Covab Nickerie telt nu ongeveer 200 studenten. De opleidinge­n starten normaal in oktober, maar van het jaar is daarvan afgezien en is besloten de start van de nieuwe opleidinge­n naar januari te verschuive­n.

De selectiepr­ocedure verloopt volgens WallerleiK­umbangsila ietsje trager door de COVID-situatie en ook in verband met de verhuizing is afgesproke­n in januari met de nieuwe groepen te beginnen. Normaliter konden rond de 75 nieuwe studenten verwacht worden, maar ook dit aantal zal verminderd moeten worden, omdat de groepen kleiner gemaakt moeten worden. Er wordt van uit gegaan maximaal 15 tot 20 studenten in een lokaal te accommoder­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname