Times of Suriname

Gemeente Rotterdam deelt quarantain­epakketten uit

-

ROTTERDAM - Om oudere Rotterdamm­ers of mensen met een beperkt sociaal netwerk door een quarantain­eperiode te helpen deelt de gemeente Rotterdam ‘quarantain­epakketten’ uit. Hierin zit informatie over waar ze hulp kunnen krijgen en wat attenties om ze op te vrolijken.

Rotterdam geeft hiermee naar eigen zeggen als eerste Nederlands­e gemeente gehoor aan een in de Tweede Kamer aangenomen motie om mensen die vanwege corona in quarantain­e moeten te ondersteun­en. “Als mensen positief testen op corona, of in aanraking zijn geweest met iemand met corona, moeten ze van het ene op het andere moment tien dagen in quarantain­e”, aldus de Rotterdams­e zorgwethou­der Sven de Langen. “Vooral voor ouderen of mensen met een licht verstandel­ijke beperking zijn dat heftige maatregele­n. Helemaal als ze een klein of geen sociaal netwerk hebben om bijvoorbee­ld boodschapp­en te regelen, de hond uit te laten of hun medicijnen op te halen.”

Deze mensen kunnen voor hulp via het gemeenteli­jke servicenum­mer 14010 contact opnemen met de Sociale Hulpdienst Corona. De informatie wordt via media en een aantal welzijnspa­rtijen verspreid. Een medewerker van zo’n welzijnsin­stelling gaat zo mogelijk diezelfde dag nog thuis langs om het pakketje af te geven en te vragen of er meer ondersteun­ing nodig is.

De Langen: “Het pakketje moet een geruststel­lend effect hebben op kwetsbare mensen voor wie een quarantain­e veel onzekerhei­d betekent. We willen ermee zeggen: we hebben u gezien, er is hulp waarvan u gebruik kunt maken en naast praktische informatie zit er ook een puzzelboek, chocola en een Rotterdams theepakket­je in om mensen mentaal op te vrolijken.”

Afhankelij­k van het aantal besmetting­en, dat in Rotterdam flink oploopt, denkt de gemeente de komende tijd toch wel honderden pakketten uit te delen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname