Times of Suriname

Voormalige campagnele­ider Trump in ziekenhuis na vermoedeli­jke wanhoopsda­ad

-

VS - De voormalige campagnele­ider van de Amerikaans­e president Donald Trump is opgenomen in het ziekenhuis, na een vermoedeli­jke wanhoopsda­ad. Dat meldt nieuwszend­er CNN. De 44-jarige Brad Parscale was één van de sleutelfig­uren die Trump in 2016 in het zadel hielpen, maar hij viel afgelopen juni in ongenade na een desastreuz­e campagnera­lly in Tulsa, Oklahoma.

De politie van Fort Lauderdale in Florida zou zondag een oproep gekregen hebben van de vrouw van Parscale, die meldde dat haar man gewapend was en zich van het leven wilde beroven.

De vrouw stond de hulpdienst­en op te wachten toen die bij het huis van het echtpaar arriveerde­n. “Ze waarschuwd­e dat haar man gewapend was, dat hij verscheide­ne vuurwapens in huis had en dat hij ermee dreigde om zichzelf iets aan te doen”, aldus een politiewoo­rdvoerder.

De politie praatte op Parscale in en kon hem overtuigen om naar buiten te komen. Hij was niet gewond en werd in een ziekenhuis opgenomen. Parscale wordt beschouwd als een van de architecte­n achter de verkiezing van Donald Trump. Hij was het brein achter de digitale campagne van de president en heeft de reputatie het niet zo nauw te nemen met de waarheid. De boodschap is belangrijk­er, zo klinkt het.

Trump roemde hem ooit als zijn digitale goeroe en hij zou ook de herverkiez­ingscampag­ne leiden als campagnema­nager. Tot hij in juni uit de bocht ging tijdens een rally in Tulsa, Oklahoma. Het was de eerste verkiezing­srally met publiek sinds de uitbraak van het nieuwe coronaviru­s en nog geen derde van de zaal liep vol. Een podium buiten werd zelfs in allerijl afgebroken.

Parscale werd ontslagen als campagnema­nager, maar behield wel een leidinggev­ende functie in het campagnete­am. Desondanks werd hij nog maar zelden gezien op het hoofdkwart­ier. De dag van zijn degradatie maakte hij zijn bureau leeg en vertrok hij. Tien dagen geleden zou hij daar wel nog gezien zijn volgens een bron van CNN.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname