Times of Suriname

PSV versterkt middenveld met Ivoriaanse internatio­nal

-

VOETBAL - PSV heeft de selectie maandag versterkt met Ibrahim Sangaré. De internatio­nal van Ivoorkust komt over van Toulouse FC en tekent een vijfjarig contract. Hij kost de Eindhovena­ren naar verluidt ruim 9 miljoen euro.

“Sangaré is een speler met veel aanspreken­de kenmerken, die al op jonge leeftijd debuteerde in een topcompeti­tie. Zulke jongens kunnen op den duur interessan­t worden voor PSV en daarom volgen we ze intensief”, zegt technisch manager John de Jong op de site van PSV. “Nu ontstond - ook door de degradatie van Toulouse - het juiste moment om toe te slaan. Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt.” De 22-jarige Sangaré speelde sinds 2016 voor Toulouse, dat hem naar

Europa haalde. De defensieve middenveld­er groeide uit tot basisspele­r en debuteerde in juli vorig jaar in het shirt van Ivoorkust. Sindsdien kwam hij tot een handvol interlands.

Het aantrekken van Sangaré betekent waarschijn­lijk dat Jorrit Hendrix vertrekt bij PSV. De 25-jarige middenveld­er wordt al langer in verband gebracht met een transfer en behoorde tijdens de laatste twee wedstrijde­n niet tot de selectie van coach Roger Schmidt. Sangaré is de vijfde versterkin­g voor PSV, dat eerder al zo’n 8 miljoen euro neerlegde voor linksback Philipp Max van FC Augsburg. Ook keepers Yvon Mvogo en Vincent Müller en spits Eran Zahavi werden aangetrokk­en. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname