Times of Suriname

US Open-winnaar Thiem begint sterk aan Roland Garros

-

TENNIS - Dominic Thiem heeft maandag probleemlo­os de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De winnaar van het US Open was in drie sets te sterk voor Marin Cilic: 6-4, 6-3 en 6-3. Thiem verloor zowel in de eerste als de derde set zijn eerste opslagbeur­t, maar kwam desondanks nooit echt in de problemen tegen Cilic. De Kroatische nummer veertig van de wereld sloeg liefst 43 onnodige fouten. De partij begon vanwege regen bijna twee uur later dan gepland. Met een temperatuu­r van zo’n 14 graden was het ongewoon koud voor tennis in de buitenluch­t. “Ik kom uit Oostenrijk, dus ik ben wel gewend aan deze omstandigh­eden”, zei Thiem lachend na de wedstrijd. Roland Garros is de minst favoriete Grand Slam van de 1,98 meter lange Cilic. Hij kwam er nooit verder dan de kwartfinal­es. De Kroaat won het US Open in 2014 en stond in de andere Grand Slams ook al eens in de finale.

Thiem reikte bij de afgelopen twee edities van Roland Garros tot de finale, waarin Rafael Nadal te sterk bleek. De 27-jarige Oostenrijk­er won eerder deze maand met het US Open de eerste Grand Slam in zijn carrière. In New York hoefde Thiem niet af te rekenen met de grote drie. Roger Federer en Nadal ontbraken, terwijl Novak

Djokovic uit het toernooi werd gezet. Doordat Thiem op Roland Garros als derde geplaatst is, kan hij Nadal en Djokovic niet eerder tegenkomen dan in de halve finales. Federer doet vanwege een blessure niet mee. In de tweede ronde speelt Thiem tegen de Amerikaan Jack Sock, die maandag te sterk bleek voor Reilly Opelka. (Nusport)

??  ?? Dominic Thiem heeft zonder enige moeite de tweede ronde van Roland Garros bereikt. (Foto: Nusport)