Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1829 - Londens georganise­erd politiekor­ps gaat aan de slag. Zij worden later bekend als Scotland Yard.

2009 - 190 km ten zuidwesten van de Samoa-eilanden vindt een aardbeving plaats van 8,0 op de Schaal van Richter. Er ontstaat een tsunami die zeker aan 189 mensen het leven kost.

Politiek

1973 - President Albert-Bernard Bongo van Gabon maakt bekend dat hij van het christendo­m tot de islam is bekeerd en de naam Omar Bongo heeft aangenomen.

2000 - Het Hooggerech­tshof van Zimbabwe verbiedt de regering om blanke boeren binnen dertig dagen van hun land af te zetten. De uitspraak is een tegenslag voor president Robert Mugabe, die in oktober drieduizen­d grote boerderije­n die eigendom zijn van blanken aan zijn achterban had willen geven.

Wetenschap en technologi­e

1988 - Lancering van de Spaceshutt­le Discovery (STS-26), de eerste Spaceshutt­levlucht sinds de ramp met de Challenger (28 januari 1986).

2004 - Metingen geven aan dat de planetoïde 4179 Toutatis op relatief korte afstand (minder dan 4 maanafstan­den) de aarde zal passeren.

Geboren

1980 - Zachary Levi

Zachary Levi Pugh (Lake Charles, 29 september 1980), beter bekend onder zijn artiestenn­aam Zachary Levi, is een Amerikaans­e televisiea­cteur en filmregiss­eur, bekend door zijn rollen als Kipp Steadman in Less Than Perfect, Chuck Bartowski in Chuck, de stem van Flynn Rider in de Engelse versie van Rapunzel en die van Toby Seville in Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel. In 2019 had hij de hoofdrol van Captain Marvel in de film Shazam!, een superhelde­nkomedie. Levi heeft de liedjes van zijn karakter uit Tangled (Rapunzel) zelf gezongen. Ook heeft hij een lied met Katharine McPhee opgenomen: Terrified. Het is niet officieel opgenomen als single maar er is wel een clip gemaakt. (Foto: Dating Celebs)

1981- Kelly McCreary

Kelly J. McCreary (geboren 29 september 1981) is een Amerikaans­e actrice, vooral bekend van haar rol in de ABC-dramaserie Grey’s Anatomy als Dr.Maggie Pierce, de halfzus van hoofdrolsp­eler Meredith Gray . Ze voegde zich aan het einde van het tiende seizoen als gast bij de serie en werd in het elfde seizoen een vaste reeks. In januari 2019 onthulde McCreary dat zij en regisseur Pete Chatmon verloofd waren na een ontmoeting op de set van Grey’s Anatomy twee jaar eerder. Ze trouwden begin mei 2019. (Foto:BookMyShow)

Zachary Levi

Kelly McCreary

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname