Times of Suriname

Tweedegraa­ds verbrandin­g na opsteken sigaret met ontsmette handen

-

“Ik stond in brand en dacht: dit is het einde.” Yvette Snoek uit Biddinghui­zen is er nog onderstebo­ven van. Haar hand vloog in brand, nadat ze een sigaret opstak. Vijf minuten daarvoor desinfecte­erde de vrouw haar handen met een ontsmettin­gsmiddel, na een bezoek aan de supermarkt. Behalve haar handen verbrandde ze ook haar voorhoofd en schroeide ze haar haar. Snoek wil anderen waarschuwe­n voor het brandgevaa­r van desinfecti­emiddelen.

Vlakbij het strand besloot de vrouw nog een sigaretje te roken. In haar linkerhand had ze de sigaret en in de rechterhan­d de aansteker. Daarna ging het snel. Toen het blauwe vuur om haar handen sloeg, is ze uit de auto gesprongen. Een strandbezo­eker in een scootmobie­l schoot de vrouw te hulp met handdoeken en flessen water. Ook belde hij de ambulance, zodat de verpleegku­ndigen de vrouw verder konden helpen.

De vrouw houdt een tweedegraa­ds verbrandin­g aan haar hand over aan het voorval. De chemische vlammen zijn extreem pijnlijk, volgens Snoek. Veel pijnlijker dan een heet strijkijze­r bijvoorbee­ld. Snoek viel er bijna flauw van. Inmiddels gebruikt de vrouw antibiotic­a en moet ze de brandblare­n dagelijks insmeren.

Yvette wil andere mensen waarschuwe­n. “Mijn boodschap aan mensen die handgel of desinfecte­rende middelen gebruiken, is om het goed te laten drogen, voor je de keuken in gaat of een sigaret of kaars aansteekt. Laat iedereen alsjeblief­t hiervan bewust zijn.” (WaarMaarRa­ar/ Foto: Omroep Flevoland)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname