Times of Suriname

“Wij willen rijden maar kunnen niet”

-

PARAMARIBO – “Wij willen rijden maar kunnen niet”, zegt Erwin Lelie, een van de bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) aan de krant. Volgens hem zouden de bussen van het NVB vanaf vandaag met de reguliere diensten aanvangen, maar dat zal niet meer gebeuren.

Lelie zegt dat de bushouders bijna zeven maanden hun bussen in de garage hebben gehouden. De bushouders hebben daardoor geen inkomen. Volgens Lelie werd eerder vanuit de overheid een klein gebaar gemaakt naar de doelgroep toe, maar daarna is er niets meer gebeurd. Hij geeft aan dat de bushouders niets hebben ontvangen om hun bussen in rijdende staat te brengen. Er zou een belofte zijn gedaan door de overheid dat de bushouders een bedrag zouden ontvangen om de bussen klaar te maken, zodat de diensten hervat zouden kunnen worden. Daarvan kwam echter niets terecht.

Lelie legt uit dat een deel van de bussen in verband met COVID-19 dagelijks onder andere verplegend personeel van de verschille­nde ziekenhuiz­en vervoert. Er is een andere groep die belast is met de reguliere diensten, maar die heeft sedert COVID-19 in maart niet gewerkt. Volgens Lelie zitten deze bushouders zonder geld. Zij wilden de bussen een servicebeu­rt geven en ook brandstof kopen, maar kunnen dat niet. Hij geeft aan dat de overheid zich niet heeft gehouden aan de afspraak voor uitbetalin­g waardoor de bussen in de garage zullen blijven.

“De overheid heeft geen invulling gegeven aan haar belofte. De bushouders en chauffeurs hadden gehoopt dat er veranderin­g bij het NVB zou komen met de komst van de nieuwe regering. We worden nu al geconfront­eerd dat wij in actie moeten gaan. Hetzelfde liedje wat onder de toenmalige regering gebeurde, wordt voortgezet. We hopen dat de president naar ons kijkt. Wij werken hard en verdienen een goede behandelin­g.”

WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname