Times of Suriname

Aantal coronapati­ënten in ziekenhuis ‘beperkt gestegen’

-

ZEIST - Het aantal coronapati­ënten dat in een ziekenhuis ligt, is in het afgelopen etmaal licht gestegen. Maar het is “logischerw­ijs te vroeg” om te zeggen dat dit te danken is aan de nieuwe coronamaat­regelen die de overheid heeft genomen, benadrukt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Ziekenhuiz­en behandelen in totaal 701 coronapati­ënten.

Dat zijn er acht meer dan op dinsdag. Voor het eerst sinds begin juni komt het aantal boven de 700 uit. De beperkte stijging geeft regio’s de tijd om patiënten “optimaal te spreiden.” Om drukke ziekenhuiz­en te ontlasten, worden patiënten sinds vorige week weer verplaatst naar andere delen van het land. In de afgelopen 24 uur zijn 12 mensen overgebrac­ht naar verpleegaf­delingen in andere regio’s.

Op de verpleegaf­delingen liggen 551 mensen vanwege het coronaviru­s, evenveel als op dinsdag. Het aantal patienten op de intensive cares steeg van 142 naar 150. Dat is het hoogste aantal sinds 2 juni.

Op de intensive cares liggen ook 599 mensen met andere aandoening­en. Dat zijn bijvoorbee­ld mensen die kanker of hartklacht­en hebben, maar ze kunnen ook betrokken zijn geweest bij een zwaar ongeval. In totaal behandelen de ic’s nu 749 mensen. Dat is het hoogste aantal sinds 21 mei. Bij de gewone capaciteit hebben de ic’s nog ongeveer 400 bedden over, maar de verwachtin­g is dat het aantal ziekenhuis­opnames in elk geval de komende weken nog wel blijft stijgen. (De Telegraaf)

 ??  ?? Verplegend personeel vervoert een patiënt met de lift. (Foto: NU)
Verplegend personeel vervoert een patiënt met de lift. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname