Times of Suriname

Thiago Alcántara test positief op coronaviru­s

-

VOETBAL - Thiago Alcántara heeft positief getest op het coronaviru­s, zo meldt Liverpool via de officiële kanalen. De middenveld­er, die maandagavo­nd al ontbrak tegen Arsenal, vertoonde lichte symptomen en is inmiddels in thuisisola­tie gegaan. The Reds voegen toe dat de Spanjaard in goede gezondheid verkeert en aan de beterende hand is.

Thiago mag zich

pas

anderhalve week speler van Liverpool noemen. De middenveld­er werd onlangs voor een bedrag van dertig miljoen euro overgenome­n van Bayern München en hij heeft momenteel één wedstrijd namens zijn nieuwe werkgever gespeeld. Ruim een week geleden deed hij 45 minuten mee in het treffen met Chelsea, dat uiteindeli­jk met 0-2 werd gewonnen.

“Het is een individuel­e keuze van een speler of zij de uitslag van een COVID-19-test openbaar willen maken” laat dokter Jim Moxon, de teamarts van Liverpool, weten in een korte verklaring. “We hebben de protocolle­n tot op de letter gevolgd en Thiago is oké. Hij gaat nu volgens de richtlijne­n in zelfisolat­ie en hopelijk komt hij snel weer terug.”

Hoe lang manager Jürgen Klopp niet over Thiago kan beschikken is nog niet duidelijk. De eerstvolge­nde wedstrijd van Liverpool staat voor donderdaga­vond, als Arsenal de tegenstand­er is in de League Cup, op het programma. The Reds spelen aankomend weekend nog tegen Aston Villa voordat de Premier League enige tijd stil ligt vanwege de interlando­nderbrekin­g. (VP)

 ??  ?? Thiago Alcántara heeft positief getest op het coronaviru­s en zal een tijdje niet beschikbaa­r zijn voor Liverpool. (Foto: AD)
Thiago Alcántara heeft positief getest op het coronaviru­s en zal een tijdje niet beschikbaa­r zijn voor Liverpool. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname