Times of Suriname

Mourinho gaat in op toiletbezo­ek

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur plaatste zich dinsdagavo­nd voor de kwartfinal­e van de EFL Cup door in de strafschop­penserie beter te presteren dan Chelsea. De eerste negentig minuten eindigden in 1-1, waarna Mason Mount als enige zijn strafschop niet kon benutten. Na afloop gaat het echter vooral over de toiletpauz­e van Eric Dier en de reactie van manager José Mourinho.

Na 76 minuten kon de verdediger annex middenveld­er het niet langer ophouden en rende hij de catacomben in. Mourinho leek niet zo verheugd met de actie van zijn pupil en rende de Engelsman achterna. Een minuut later stond Dier alweer op het veld. Na afloop wordt Mourinho geconfront­eerd met de opmerking dat het niet helpt als iemand bij een plasbeurt de ander tot spoed maant.

“Het probleem is dat het geen plasje was”, lacht Mourinho, geciteerd door onder meer Goal. De Portugees vertelt dat hij in ieder geval blij was dat Dier zich weer snel op het veld meldde. “Ik drong erop aan dat hij zo snel mogelijk terug moest keren. Het is ook onmenselij­k wat hij doet, twee wedstrijde­n kort achter elkaar zich zo volledig geven.” Donderdag speelde Tottenham in de voorronde van de Europa League tegen Shkendija (1-3 zege) en zondag speelde men met 1-1 gelijk tegen Newcastle United. Donderdag wacht bovendien een wedstrijd tegen Maccabi Haifa in de playoff van de Europa League, terwijl zondag het Premier League-duel met Manchester United op het programma staat. “Mijn spelers hebben deze week ongeloofli­jk veel minuten moeten maken, het is erg gevaarlijk”, vervolgt Mourinho. “Wat ik met Dier deed, was ook heel gevaarlijk. Hij is moe, zijn spieren zijn moe. Natuurlijk gaat hij donderdag niet spelen, want dan zou ik hem vermoorden.”

Naast het toiletbezo­ek van Dier komt ook de frictie met Chelsea-manager Frank Lampard ter sprake. “Het belangrijk­ste is mijn gevoel voor hem, niet zozeer mijn woorden. Ik ben hem veel verschuldi­gd. Als speler (van Chelsea, red.) heeft hij alles gegeven en dat zal ik nooit vergeten. Het was gewoon een mening van een oude coach richting een getalentee­rde coach.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname