Times of Suriname

Nadal stoomt door naar derde ronde

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft zich woensdag overtuigen­d geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De titelverde­diger gunde de Amerikaan Mackenzie McDonald slechts vier games: 6-1, 6-0 en 6-3. Dominic Thiem en Stan Wawrinka plaatsten zich ook voor de volgende ronde. Nadal had weinig te duchten van McDonald en verloor in de eerste twee sets alleen de tweede game. In het derde bedrijf bood de nummer 236 van de wereld iets meer tegenstand, maar kon hij niet voorkomen dat de Spanjaard de partij na 1 uur en 42 minuten op zijn eerste matchpoint besliste. In de derde ronde neemt de als tweede geplaatste Nadal het op tegen de Japanner Kei Nishikori of de Italiaan Stefano Travaglia. De Mallorcaan kan Roland Garros voor de dertiende keer in zijn carrière winnen. Hij triomfeerd­e op het Franse gravel eerder van 2005 tot en met 2008, van 2010 tot en met 2014 en van 2017 tot en met 2019.

Ook Dominic Thiem bereikte de derde ronde in Parijs. De winnaar van het US Open ontdeed zich met 6-1, 6-3 en 7-6 (6) van de Amerikaan Jack Sock en treft in zijn volgende wedstrijd de Noor Casper Ruud of de Amerikaan

Tommy Paul. Stan Wawrinka had het iets lastiger met de Duitser Dominik Köpfer: 6-3, 6-2, 3-6 en 6-1. De 35-jarige Zwitser, die het Grand Slam-toernooi in 2015 won en in de eerste ronde Andy Murray versloeg, speelt in zijn volgende partij tegen de Fransman Hugo Gaston. (Nusport)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft zich zonder enige moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal heeft zich zonder enige moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname