Times of Suriname

Messi begraaft strijdbijl

-

VOETBAL - Lionel Messi kijkt in een uitgebreid interview terug op een hectische periode, waarin hij op het punt stond om de deur van het Camp Nou achter zich dicht te trekken. De Argentijn zag het niet meer zitten onder het huidige bestuur verder te voetballen en uitte op verschille­nde manieren zijn ongenoegen. Hij gaf aan te willen vertrekken, maar kwam daar uiteindeli­jk op terug. Terugkijke­nd op de afgelopen maanden zegt Messi dat hij alles heeft gedaan met de beste bedoelinge­n voor de club. “Alle Barça-fans moeten een eenheid vormen en erop rekenen dat het beste nog komt.”

De 33-jarige Messi liet aan Barcelona weten dat hij de clausule in zijn contract wilde activeren, waardoor hij transfervr­ij zou kunnen vertrekken. De clubleidin­g gaf aan dat het daarvoor te laat was en hij alleen voor een tranfersom de deur zou uitgaan. Daar zijn afkoopsom in zijn contract is bepaald op zevenhonde­rd miljoen euro zat een transfer er niet in. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen kwam het hoge woord eruit: Messi blijft toch, tot grote opluchting van de nieuwe trainer Ronald Koeman. In een interview met Sport vertelt Messi dat het nooit zijn bedoeling is geweest om de supporters te beledigen. Naar eigen zeggen deed hij alles met de beste bedoelinge­n voor de club. “Ik neem de verantwoor­delijkheid voor mijn fouten. Als ze zouden bestaan, waren die alleen maar bedoeld om een beter en sterker Barcelona te creëren”, legt Messi uit. “Ik wilde een boodschap overbrenge­n op alle socio’s en de fans.” Barcelona begon het nieuwe LaLiga-seizoen afgelopen weekend met een 4-0 overwinnin­g op Villarreal in het Camp Nou. Messi nam een van de doelpunten voor zijn rekening vanaf elf meter. Nu het nieuwe seizoen onderweg is, wil Messi alle problemen achter zich laten en zich focussen op de doelen die gesteld zijn met het team van Koeman. “Na zoveel onenigheid, zou ik daar graag een einde aan willen maken. We moeten alle mensen van Barcelona verenigen en ervan uitgaan dat het beste nog moet komen.”

Messi roept op tot vrede bij Barcelona. “Het gaat ons alleen lukken om onze doelen te bereiken als we gezamenlij­ke passie, enthousias­me en motivatie tonen. We moeten verenigd zijn en alle neuzen dezelfde kant op hebben staan”, aldus Messi, die vorige week nog uithaalde naar de clubleidin­g toen hij in een emotioneel bericht op Instagram afscheid nam van zijn vriend Luis Suárez, die aan Atlético Madrid is verkocht. (AD)

 ??  ?? Lionel Messi biedt zijn verontschu­ldigingen aan voor de fouten die hij heeft gemaakt in de aflopen periode. (Foto: AD)
Lionel Messi biedt zijn verontschu­ldigingen aan voor de fouten die hij heeft gemaakt in de aflopen periode. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname